Ai Weiwei recrea la mort del petit Aylan

L'artista i activista xinès fa diverses setmanes que denuncia la tragèdia que viuen els refugiats que intenten arribar a Lesbos

cacmtjzwaaare24

cacmtjzwaaare24

1
Es llegeix en minuts

L'artista i activista xinès Ai Weiwei s'ha entregat a la defensa de la causa dels refugiats. Després d'anunciar que anul·lava dues exposicions a Dinamarca en protesta per l'aprovació en aquest país d'una llei per confiscar els béns dels refugiats, l'artista xinès ha difós una impactant fotografia en què ell mateix recrea la icònica imatge del cadàver d'Aylan, el nen sirià que va morir ofegat l'agost de l'any passat.

En la imatge, Weiwei apareix estirat de bocaterrosa a la platja, en la mateixa postura en què va quedar el cos del petit Aylan, en una imatge que es va convertir en el símbol global de la tragèdia dels refugiats.

La imatge de Weiwei va ser captada a l'illa grega de Lesbos per al diari ‘India Today’ pel fotògraf xinès Rohit Chawla.

Notícies relacionades

La setmana passada Weiwei ja es va fotografiar amb els membres de l'oenagé catalana Proactiva Open Arms, que fa mesos que salven vides de refugiats a les aigües de l'Egeu.

Al seu compte d'Instagram, l'artista xinès va penjar desenes de fotografies en què reclama un pas segur “#Safepassage” per als refugiats.