HOMENATGE A MADRID

Emotiu funeral pels dos policies assassinats a l'Afganistan

El Rei imposa la Medalla de l'Or al Mèrit policial als dos policies morts en l'atemptat contra l'ambaixada espanyola a Kabul

Els reis presideixen el funeral en honor dels agents morts a Kabul, aquest dimarts, a Madrid. / ATLAS

Els reis presideixen el funeral en honor dels agents morts a Kabul, aquest dimarts, a Madrid.
 

/

1
Es llegeix en minuts

El funeral en honor dels dos policies assassinats divendres passat en un atemptat talibà a l'Afganistan s'ha celebrat aquest dimarts a la tarda a Madrid amb la presència dels ReisFelip i Letizia, el president del Govern, Mariano Rajoy, i els líders dels principals partits polítics.

Abans d'iniciar-se l'acte, els Reis han donat el condol personalment als familiars dels dos policies, l'agent Isidro Gabino San Martín i el subinspector Jorge García Tudela. Felipe s'ha acostat als fèretres dels dos difunts i els ha imposat la Medalla d'Or al Mèrit policial.

El funeral s'ha celebrat a l'aire lliure a l'interior del complex policial de Canillas, on també s'han reunit desenes de companys dels assassinats, pertanyents a la Unitat d'Intervenció Policial (UIP). Vuit d'ells s'han encarregat de portar a les espatlles els dos fèretres fins a l'altar.

En el funeral també hi han estat presents els altres set policies que eren a l'Ambaixada d'Espanya a Kabul en el moment de l'atac i que van aconseguir sobreviure a 12 hores d'assalt terrorista. Han arribat en el mateix avió que ha traslladat des de l'Afganistan els cadàvers dels seus companys. L'Airbus de la Força Aèria Espanyola procedent de Kabul havia aterrat aquest matí a les 11.30 a la base de Torrejón de Ardoz.

LÍDERS POLÍTICS

Notícies relacionades

Els líders dels principals partits polítics han aparcat els seus actes de campanya per assistir a aquest acte fúnebre. Entre ells hi havia el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el president de Ciutadans, Albert Rivera; el secretari general de Podem, Pablo Iglesias; i el líder d'UPD, Andrés Herzog, acompanyat per la fundadora d'aquesta formació, Rosa Díez.

També han assistit a l'homenatge el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, els alts comandaments de la Policia i la Guàrdia Civil, el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera (l'agent San Martín era de La Bañeza, Lleó), i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. El funeral ha sigut oficiat per l'arquebisbe castrense Juan del Río.