EL GIHAD A EUROPA

Operació en marxa a Saint-Denis per detenir el cervell dels atemptats a París

Almenys dos de cinc terroristes atrinxerats en un pis han mort, segons mitjans francesos

S'han pogut sentir trets i almenys tres explosions

Veïns de Saint-Denis graven vídeos del tiroteig més important viscut a França. / YouTube

Veïns de Saint-Denis graven vídeos del tiroteig més important viscut a França.
El propietari del pis on s’atrinxeraven els gihadistes: “No sabia que eren terroristes”. Assegura que els va llogar la vivenda com a “favor a un amic”.
El germà d’un dels sospitosos fuma un cigarret a la finestra, després de l’assalt a Saint-Denis.
Cap a un quart de cinc de la matinada, amb desplegament per aire, terra i ambulàncies preparades, la unitat d’elit de la policia francesa iniciava una operació contra el terrorista més buscat, l’islamista belga Abdelhamid Abaaoud.
Agents de les forces especials envolten l’edifici on s’han atrinxerat els terroristes, a Saint-Denis.
Set detinguts en l’operació antiterrorista a Saint-Denis. Cinc policies han resultat ferits, segons el Ministeri de l’Interior francès.

/

1
Es llegeix en minuts

La policia francesa té acordonada aquest dimecres des de primera hora una cèntrica zona de Saint-Denis on busca Abdelhamid Abaaoudcervell dels atemptats de París. Tot i que els detalls encara són confusos, mitjans francesos apunten que hi ha almenys dos morts, diversos ferits i diversos detinguts. Els presumptes terroristes estan atrinxerats en un pis i s'han pogut sentir tirotejos i diverses explosions. Segons algunes fonts, hi ha cinc homes al pis, entre ells Abaaoud i Salah Abdul-Salam, l'altre terrorista que va fugir de París després de prestar suport logístic al seu germà, un dels kamikazes.

Segons el canal BFM TV, un dels terroristes morts és una dona que s'hauria fet esclatar amb un cinturó explosiu. Els ferits serien almenys tres policies que han participat en l'assalt del pis, ha apuntat aquest canal francès.

CARRERS DESERTS

Notícies relacionades

La policia ha demanat als veïns que es quedin a casa i la Prefectura ha ordenat que avui estiguin tancades les escoles del centre de la ciutat. La circulació d'autobusos i tramvies s'ha interromput, igual que els trens de rodalia que passen per aquest localitat, situada al nord de París. 

A les forces policials s'hi han sumat almenys 50 efectius de l'Exèrcit en una operació que ha començat cap a les 03.30 hores de la matinada. Les explosions s'han pogut sentir unes tres hores més tard, cap a les 06.30.