Sánchez demana a Rajoy més claredat davant el terrorisme

"S'ha de ser prudent, però també tenir posició", assenyala el líder socialista

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / MADRID

Pedro Sánchez ha aprofitat aquest dimecres una intervenció sense gaire importància, aparentment anecdòtica i protocol·lària, per demanar al Govern que sigui més clar en la seva estratègia davant el terrorisme. Durant la breu presentació d'una conferència de la líder del PSM, Sara Hernández, el líder i candidat del PSOE a la Moncloa ha demanat al president, Mariano Rajoy, a qui no ha citat, que tingui "una posició”. Fins ara, el cap de l'Executiu ha advocat per evitar els “debats públics” sobre la hipotètica participació militar d'Espanya a Síria arran dels recents atemptats a París.

“Necessitem polítics que estiguin a l'altura, que entenguin que davant el terror hem d'estar junts, que davant la barbàrie no val el partidisme. S'ha de ser prudent, però també tenir posició. La meva és clara: unitat de les democràcies, legalitat internacional i enfocament integral davant el terror. És el temps de la bona política, de l'acció”, ha dit l'aspirant socialista, que dilluns passat, a Barcelona, va traslladar la seva proposta d'“estratègia europea” davant aquest tipus de terrorisme.

Notícies relacionades

Com en altres ocasions, Sánchez ha tornat a reclamar a totes les forces polítiques que se sumin al pacte contra el terrorisme islàmic que el PSOE va firmar juntament amb el Govern a principis d'aquest any. “La unitat dels demòcrates és condició necessària en la lluita contra el terrorisme. El pacte antigihadista va néixer per garantir la seguretat de tots. En la defensa de la llibertat de tots hi hem d'estar tots. Necessitem polítics que estiguin a l'altura, que entenguin que davant el terror hem d'estar junts, que davant la barbàrie no val el partidisme”, ha assenyalat el líder de l'oposició, en un clar retret a Podem. El candidat a la Presidència del Govern d'aquest partit, Pablo Iglesias, ha rebutjat en diverses ocasions sumar-se a l'acord.

CAMPANYA EN RELATIU SUSPENS

El cop terrorista a França, del qual aquest dimecres hi ha hagut un nou capítol, ha deixat la campanya a les generals del 20 de desembre gairebé en suspens. És un escenari que no convé als socialistes, segons reconeixen diversos dirigents, ja que van darrere del PP i necessiten un electorat mobilitzat. “El que es decideix és si volem avançar amb justícia o resignar-nos al camí de la desigualtat del PP. Aquesta és la decisió, i no cap altra. Els avançaments segurs, igual que al volant, sempre es porten a terme per l'esquerra. Mai per la dreta”, ha dit Sánchez.