El Nobel de la pau, en directe

A les 11 s'anunciarà el guardó, que aquest any té com a favorits el papa Francesc, la cancellera Merkel, el secretari d'Estat Kerry i el president de colòmbia Santos

Entrega del premi Nobel de la pau al Quartet de Diàleg Nacional de Tunísia. / AFP / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Nobel de Noruega ha anunciat aquest divendres a Oslo el nom del guardonat amb el premi Nobel de la pau 2015. L'anunci es farà a partir de les 11 del matí. El guanyador succeirà la pakistanesa Malala Yousafzai i l'indi Kailash Satyarthi, premiats el 2014 per la seva lluita pels drets dels nens. 

Entre els principals aspirants hi ha diversos activistes russos, el papa Francesc, el metge congolès Denis Mukwege, el sacerdot catòlic Abba Mussie Zerai, la cancellera alemanya, Angela Merkel, el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, i el líder de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Timoleón Jiménez, així com els ministres d'Exteriors dels EUA, John Kerry, i l'Iran, Mohammad Javad Zarif, per la firma de l'acord nuclear.

Iniciem un fil directe per informar al minut de l'anuncia del guardó i de les reaccions.

10.30. La pàgina oficial dels premis Nobel ofereix la retransmissió en directe de la cerimònia. Segueix-la aquí.

Notícies relacionades

 

10.23. Les cases d'apostes també apunten amb força en les últimes hores a la cancellera alemanya, Angela Merkel, pel seu paper en la crisi dels refugiats a Europa.