POLÈMICA ALS ESTATS UNITS

L'FBI investiga la mort d'un home a mans de la policia a Texas

Un vídeo mostra el moment en què l'individu es rendeix a les autoritats i els agents obren foc

El vídeo que mostra com l’home es rendeix davant la policia i els agents el tirotegen, davant de casa seva, a Texas.

1
Es llegeix en minuts

L'FBI ha anunciat aquest dimecres l'obertura d'una investigació sobre la mort d'un home hispà a mans de dos agents de policia, també llatins, a Texas divendres passat.

El cas ha tingut repercussió mediàtica després que una cadena de televisió local emetés un vídeo gravat per un veí en què, des de lluny, es veu la víctima, Gilbert Flores, aixecar un braç abans de ser tirotejat per la policia i caure abatut.

"Investigadors especialitzats en drets civils de l'FBI revisaran els fets i circumstàncies del tiroteig. Volem saber si es va produir una violació dels drets civils com a resultat d'un ús excessiu o injustificat de la força", ha assegurat una portaveu de l'FBI.

DISPUTA FAMILIAR

Els fets van passar divendres, quan dos agents, Greg Vásquez i Robert Sánchez, van anar a un domicili del nord de San Antonio alertats per una disputa familiar, i a l'arribar-hi van trobar una dona ferida amb un tall al cap i un nen de 18 mesos. 

El sospitós, Gilbert Flores, de 41 anys, era fora de la casa i anava armat amb un ganivet. Els agents van intentar reduir Flores amb una pistola elèctrica, però l'home s'hi va resistir, i finalment van disparar contra ell i li van causar la mort. Vásquez i Sánchez han sigut suspesos de feina temporalment.

Notícies relacionades

En el vídeo, emès per la cadena local KSAT-12, només es veuen els últims instants de la confrontació, en què, des de lluny, s'aprecia com Flores aixeca un braç i llavors és tirotejat.

Aquest últim cas se suma a la polèmica que hi ha als EUA des de l'any passat arran de la mort de Michael Brown a mans de la Policia a Ferguson (Missouri), que han seguit nombrosos esdeveniments de brutalitat policial, que al seu torn ha generat un gran clima d'hostilitat envers la Policia en part de la societat nord-americana.

Temes:

FBI