'CORRALITO' A GRÈCIA

Segueix la feina dels nostres periodistes a Atenes

Marc Marginedas i Clara Palma expliquen a Twitter l'ambient previ al referèndum

1
Es llegeix en minuts

Clara Palma, la nostra periodista establerta a Atenes, i Marc Marginedas, desplaçat a Grècia especialment per a l'ocasió --actualment és el corresponsal d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA a Moscou-- relaten l'ambient que es respira a Grècia els dies previs al referèndum convocat per a aquest diumenge. 

Ho fan a través dels seus articles publicats al diari, però també a través de Twitter, on expliquen gràficament i en 140 caràcters com està vivint la població grega el 'corralito' imposat al país i la profunda crisi econòmica.

 

 

Durant les últimes hores, les manifestacions a favor i en contra del referèndum i el Govern del primer ministre, Alexis Tsipras, s'han multiplicat per tot Grècia i Atenes. 

A conseqüència del 'corralito', molts caixers automàtics s'han quedat sense divises, fet que posa en més dificultats encara la situació del país.

 

Però evidentment, la feina dels nostres corresponsals no ha consistit només a parlar de la situació als carrers. Clara Palma ha analitzat, amb dels seus tuits, els moviments del Govern grec i l'última hora de les negociacions.

Al segon tuit, la periodista es refereix al discurs de Tsipras d'aquest dimecres, en què ha assegurat que tant el 'sí' com el 'no' en el referèndum significarien que Grècia seguirà a la UE.

 

Durant aquest dimecres han aparegut els primers sondejos, que apunten que el 'no' guanyaria al referèndum per molt poc. Concretament, l'aposta de Syriza rebria el 46% dels vots, mentre que el 'sí' defensat per l'oposició conservadora obtindria el 30%.

Notícies relacionades

 

Aquí pots seguir el minut a minut dels esdeveniments a Grècia.