CRISI GREGA

Grècia: les últimes notícies del 'corralito' i el referèndum, en directe

Després del segon dia de 'corralito' i amb el referèndum més a prop, Grècia i la Unió Europea ultimen un nou acord

1
Es llegeix en minuts
CARLES PLANAS BOU / BARCELONA

Després del segon dia de 'corralito' i amb el referèndum sobre les mesures d'austeritat de la Unió Europea a la vista, Grècia segueix sospesant què fer. En la intensa jornada d'ahir, el govern de Tsipras va acabar sol·licitant una nova pròrroga del rescat poc abans que expirés i un crèdit de 29.000 milions d'euros per dos anys per seguir mantenint el seu sistema financer. La reestructuració del deute també és indispensable per als de Syriza. Davant la falta d'acord per elevar els costos de les línies de finançament i l'oposició alemanya, l'Eurogrup va acabar rebutjant la proposta grega.

Milers de persones es van manifestar a la icònica plaça Syntagma d'Atenes, per donar suport a les polítiques de la UE i per demanar un pacte amb l'Eurozona per evitar una possible sortida de l'euro. Durant el dia d'avui seguiran les negociacions. Obrim aquí un espai per informar del directe de tot el que passa aquesta jornada.

__________________________________________________________________________________

11.08. El 'Financial Times' apunta que el primer ministre grec, Alexis Tsipras, sembla que està concedint terreny en un intent per arribar a un acord. En una carta enviada ahir per Grècia a les institucions europees s'assenyala que el govern de Syriza acceptarà totes les condicions que els creditors posin sobre la taula amb alguns petits canvis:

Notícies relacionades

10.50. El Fons Monetari Internacional (FMI) confirma que, com es podia esperar, Grècia no ha pagat el deute que expirava ahir.

10.45. La Xina ha demanat que se segueixin les negociacions entre Grècia i els seus creditors. La portaveu del ministeri d'Exterior, Hua Chunying, ha assegurat que volen veure una Unió Europea forta.

Temes:

Grècia