ENTRE TÒQUIO I OSAKA

Dos morts al cremar-se un home a l'estil bonze en un tren bala japonès

Un individu es ruixa amb combustible i es cala foc en un vagó

Dos homes moren en un tren bala japonès, on viatjaven unes 1.000 persones, al cremar-se un home a l’estil bonze aquest dimarts. / TORU HANAI / REUTERS / VÍDEO: SKY NEWS

1
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han mort avui després que un passatger s'hagi calat foc en un Shinkansen (tren bala japonès), un incident que també ha causat una vintena de ferits i el tall de la línia d'alta velocitat entre Tòquio i Osaka.

El succés ha tingut lloc avui cap a les 11.30, hora local (2.30 GMT), en un dels trens d'alta velocitat de la línia Tokai, que cobreix el trajecte entre les dues ciutats nipones més grans, segons ha explicat a Efe un portaveu de la companyia ferroviària JR Central.

Quan el Shinkansen estava entre les estacions de Shin Yokohama i Odawara, un dels passatgers s'ha ruixat amb un líquid inflamable i s'ha calat foc en el primer vagó del tren, ha assenyalat la mateixa font.

L'home que s'ha cremat a l'estil bonze i una altra passatgera d'uns 60 anys que era a prop seu han mort per l'incendi, segons informa la cadena pública nipona NHK.

UNA VINTENA DE FERITS

Així mateix, una vintena de persones han resultat ferides, algunes de gravetat, assenyalen els bombers locals al mateix mitjà.

Notícies relacionades

Des que s'ha produït l'incident fins aproximadament a les 14.30, hora local (5.30 GMT), el tren ha quedat aturat a les vies entre les dues citades estacions, mentre els serveis d'emergència controlaven les flames i atenien els passatgers afectats.

El Shinkansen, de 16 vagons, transportava uns 1.000 passatgers. La majoria han abandonat el tren quan s'ha activat l'alarma d'incendi i el fum s'ha començat a estendre pels primers cotxes.

Temes:

Japó