Grècia: fase crítica de les negociacions amb la Unió Europea, en directe

La decisió de Tsipras de sotmetre a un referèndum la proposta dels creditors ha disparat la tensió a l'Eurogrup

Guindos i Varufakis abans de la reunió d’aquest dissabte.

Guindos i Varufakis abans de la reunió d’aquest dissabte. / EFE / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

Grècia i els països de l'eurozona viuen els moments més crítics dels últims anys. Amb l'acord gairebé descartat, la decisió del primer ministre grec, Alexis Tsiprasde convocar un referèndum perquè els grecs decideixin si accepten o no l'última oferta dels creditors ha caigut com una bomba. Les crítiques dels responsables de la resta de països de l'eurozona no s'han fet esperar.

Obrim aquí un fil d'informació en directe sobre unes hores decisives per al futur de l'eurozona.

16.43. El ministre espanyol Luis de Guindos ha opinat que “les coses es compliquen. És molt difícil continuar negociant sota aquestes circumstàncies. Les conseqüències d'aquest referèndum és que es trenquen les negociacions. Ens acostem a la situació en què el pla B està passant a ser el pla A”.

16.42. El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha dit abans d'entrar: "Ha sigut una sorpresa negativa la del Govern grec, molt trist. Tanquen la porta a futures negociacions. Parlarem sobre les conseqüències”. 

Notícies relacionades

16.37. L'Eurogrup s'està celebrant en aquest moment. La tensió ha sigut màxima des del principi.

16.36. El ministre alemany de Finances, Wolfgand Schaeuble, ha sigut contundent a l'assenyalar que, després de l'anunci de Tsipras, "ja no hi ha bases per a més negociacions". "És clar que amb Grècia mai pots descartar sorpreses i per tant sempre hi ha esperança. Però cap dels meus homòlegs amb qui he parlat hi veu cap possibilitat".