NEGOCIACIONS TRENCADES

L'Eurogrup anuncia que ja es prepara per a la sortida de Grècia

El president d'aquesta institució critica el Govern grec per la seva decisió de rebutjar la proposta

1
Es llegeix en minuts

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, acaba d'anunciar en roda de premsa que 18 dels països que integren la zona euro --tots menys Grècia-- estan iniciant els treballs per "garantir l'estabilitat de l'eurozona" després que el fracàs de les negociacions amb Grècia obrin la porta a la més que possible sortida del país hel·lè de l'euro.

Dijsselbloem ha comparegut davant els mitjans després que la delegació grega abandonés la reunió de l'Eurogrup després d'anunciar el rebuig del seu Govern a l'oferta dels creditors. El president de l'Eurogrup també ha anunciat el rebuig dels creditors --FMI, Comissió Europea i BCE-- per prorrogar el programa de rescat, que venç dimarts a la nit.

DECISIÓ CRITICADA

Notícies relacionades

Les autoritats gregues havien sol·licitat una pròrroga de l'ajuda fins diumenge, que és el dia que el primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha convocat els grecs a un referèndum sobre la proposta dels creditors.

La reunió ja havia començat amb molta tensió, ja que la resta de membres de l'eurozona havien valorat molt negativament la decisió de Tsipras de sotmetre la proposta dels creditors a un referèndum.