Varufakis: "La imatge de l'Eurogrup quedarà afectada per sempre"

El ministre de Finances grec carrega contra la resta de països de l'eurozona després del fracàs de les negociacions

El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, a la roda de premsa d’aquest dissabte.

El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, a la roda de premsa d’aquest dissabte. / EFE / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

 El ministre de Finances de Grècia, Iannis Varufakis, ha afirmat que el rebuig de l'Eurogrup a les peticions del seu país de prorrogar el rescat a Grècia que s'acaba el 30 de juny suposarà un "perjudici permanent" a l'eurozona.

Varufakis ha subratllat en conferència de premsa, després del fracàs definitiu aquest dissabte de les negociacions, que aquest rebuig a la pròrroga, "de pocs dies, d'un parell de setmanes", representarà al final "un fracàs per a la credibilitat de l'Eurogrup, serà un perjudici permanent".

El ministre ha insistir que per respecte democràtic estava obligat a sotmetre la proposta dels creditors als grecs, ja que l'Executiu només té un suport del 40% de la població i per acceptar l'última oferta fa falta el 50%.

CONSULTA EN MARXA

Varufakis ha assegurat que el Govern aplicarà les propostes posades sobre la taula pels seus creditors si venç el 'sí' al referèndum anunciat per al diumenge 5 de juliol.

Notícies relacionades

Varufakis ha assegurat que la pregunta que es plantejarà als grecs és si "volen que el Govern firmi l'acord o no".

Ha afirmat que l'Executiu hel·lè canviaria d'opinió i recomanaria votar 'sí' en cas que la proposta es millorés en els pròxims dies.