CRIDA INTERNACIONAL

L'ONU expressa la seva alarma pel creixent risc per a nens en conflictes armats

Ban Ki-moon assegura que els més joves són objectius principals de grups terroristes

1
Es llegeix en minuts

L'ONU s'ha mostrat aquest dijous alarmada per la tendència creixent a convertir els nens en objectius de grups terroristes que ataquen determinats grups ètnics o comunitats religioses.

"Al voltant del món milers de nens han experimentat actes que cap ésser humà hauria de patir", ha afirmat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, en l'obertura d'una sessió del Consell de Seguretat que ha analitzat els riscos que pateixen els menors en països on hi ha conflictes armats.

Els nens, ha afegit, "han sigut assassinats, mutilats, reclutats a la força, torturats i s'ha abusat d'ells sexualment".

"TÀCTICA PER TERRORITZAR"

En una sessió en què estava programada la participació de 80 representants de països i d'alts càrrecs de l'ONU, Ban va dir que "el segrest és usat com a tàctica per terroritzar o castigar determinats grups ètnics o comunitats religioses, i els nens han sigut un objectiu particular".

També ha assenyalat que la comunitat internacional està "escandalitzada" per les accions de grups com l'Estat Islàmic a Síria i l'Iraq o Boko Haram a Nigèria, però també ha esmentat els casos de la República Centreafricana, el Sudan del Sud i la franja palestina de Gaza.

"Estic profundament alarmat pel patiment de tants nens en les operacions militars a Gaza de l'any passat", ha afegit Ban.

Ha destacat avenços en campanyes de l'ONU que, per exemple, busquen acabar amb el reclutament de nens en exèrcits o milícies governamentals, però, alhora, ha demanat acabar amb la impunitat dels que segresten nens i abusen d'ells.

Notícies relacionades

"Mantinguem els drets dels nens com el focus dels nostres esforços per construir un futur de dignitat per a tots", ha afirmat Ban.