VIOLÈNCIA POLICIAL ALS ESTATS UNITS

"És el meu únic fill i no vull que sigui el pròxim Freddie Gray"

La dona que va treure a cops el seu fill de les protestes a Baltimore es defensa després que el seu vídeo es popularitzés a la xarxa

La mare increpa el seu fill, que participava en una protesta a Baltimore / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Després que s'imposés el toc de queda el caos ja no circula pels carrers de Baltimore. Abans, les protestes de la comunitat contra la policia pels abusos i la violència que van portar a la mort el jove afroamericà Freddie Gray havien arribat a nivells preocupants. Alguns manifestants van atacar la policia amb pedres, van cremar i van saquejar locals d'aquesta ciutat de l'estat de Maryland, als Estats Units.

Enmig de les protestes un vídeo d'una mare arrossegant a cops al seu fill cap a casa es va fer molt popular a les xarxes. S'hi veia una dona pegant a un jove encaputxat, que era el seu fill, per evitar que formés part de la protesta.

REACCIÓ DE MARE

Ara, Toya Graham ha parlat per explicar què va passar. “És el meu únic fill i no vull que es converteixi en el pròxim Freddie Gray”, ha confessat en una entrevista amb CBS News. “Estava impactada i molt enfadada perquè ningú vol veure el seu fill fent una cosa així”. El menor, de només 16 anys, estava entre la multitud que llançava pedres a la policia.

La mare ha remarcat que tan sols es preocupava pel seu fill i intentava protegir-lo. “Arriba un punt que no penses en les càmeres ni res d'això”, ha comentat. Graham explica que el seu fill li va dir que sabia que estava en problemes i que quan el va veure el seu instint va ser córrer.

Notícies relacionades

Graham, una mare soltera amb sis fills, ha denunciat el vandalisme i la violència contra els agents de la policia. També ha remarcat que les revoltes a Baltimore no són la millor manera d'aconseguir que es faci justícia en el cas de Freddie Gray i que no vol aquest tipus de vida per als seus fills.

La mare ha explicat que a les xarxes socials la gent l'ha recolzat per haver intentat protegir el seu fill. El comissionat de la policia de Baltimore, Anthony Batts, també s'ha fet ressò del vídeo viral: “Desitjaria que més pares haguessin controlat els seus fills”.