A KANSAS CITY

Derek Mitchell, 'runner' i exemple de superació

Un tumor benigne a la pituïtària l'ha fet engreixar-se fins als 260 quilos, però això no li ha impedit acabar una carrera de 5 quilòmetres

Encara que pesa 250 quilos, Dereck Mitchell ha completat una carrera de 5 quilòmetres a Kansas City, i s’ha convertit en un exemple de superació. / YOUTUBE / LOCAL 12

1
Es llegeix en minuts

Derek Mitchell, de 37 anys, pesa 570 lliures (uns 260 quilos). El seu pes, no obstant, no ha sigut un impediment per complir el seu somni de 'runner' i acabar una carrera de 5 quilòmetres, a Kansas City, Missouri (EUA).

Fa cinc anys, quan tenia 34 anys, li van diagnosticar un tumor benigne a la glàndula pituïtària. I des d'aleshores es va començar a engreixar, i va arribar gairebé als 300 quilos. El tumor, a més, li provoca debilitat muscular, depressió i altres inconvenients físics, com la pèrdua de testosterona.

Però lluny d'acovardir-se, Mitchell es va aixecar del sofà. Primer va començar per fer passejades pel seu barri, lentament, al principi i, a poc a poc, més llargues i a velocitat més ràpida.

FORA REFRESCOS

Mitchell va apartar els refrescos de la seva dieta, va començar a menjar més sa i a fer exercici.

Al final va completar --l'últim-- la carrera de 5 quilòmetres en una hora, 27 minuts i 44 segons. A la meta sonava la cançó de 'Rocky', 'Gonna fly now', i hi havia moltes persones que l'animaven per la seva proesa.

"Volia acabar la carrera amb les mans a l'aire, era el que sentia", va explicar Mitchell al canal Fox4.

Notícies relacionades

Mitchell vol ser inspiració de sacrifici, esforç i superació per a altres persones que estan en una situació similar a la seva.

"Si puc completar una prova de 5 quilòmetres, qualsevol ho pot fer", afirma Mitchell.