PLAGA A L'ÀFRICA

Condemnats a mort a Tanzània els assassins d'una dona albina

Al país africà hi ha bandes que venen part dels seus cossos per a rituals de bruixeria

Centre on s’allotja i protegeix nens albins a Tanzània.

Centre on s’allotja i protegeix nens albins a Tanzània. / AFP / TONY KARUMBA

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal del nord de Tanzània ha condemnat aquest dijous a la pena de mort quatre persones acusades de l'assassinat d'una dona albina. "El Tribunal Superior de Mwanza (al llac Victòria) ha condemnat quatre persones per l'assassinat d'una dona albina el 2008", ha confirmat a l'AFP una font judicial. La víctima era una dona de 32 anys i el seu cadàver va aparèixer amb els braços i les cames amputats. Entre els assassins hi ha el marit.

Les condemnes s'han produït l'endemà que el president de Tanzània, Jakaya Kikwete, es comprometés a fer tot el possible per posar fi als segrestos i assassinats d'albins, víctimes de les creences que atribueixen als seus òrgans poders màgics.

Notícies relacionades

Segons l'ONU, més de 70 albins han sigut assassinats des del 2000 a Tanzània. Molts són esquarterats per després vendre els seus òrgans a persones que els utilitzen per a rituals de bruixeria. Alguns dels compradors són polítics que utilitzen aquests encanteris per a la seva campanya electoral, pescadors o miners.

ASSASSINATS DE BEBÈS

A principis d'aquest any, un bebè albí de 18 mesos va ser segrestat per homes armats. Posteriorment, la policia va trobar el cos, els braços i les cames de la criatura amputats. A més, segueix sense haver-hi notícies del nen albí que va ser segrestat a finals del 2014. A Tanzània hi ha 18 persones més esperant al corredor de la mort per l'assassinat d'albins.