ARRESTOS EN SIS AUTONOMIES

La Policia Nacional deté vuit espanyols que havien tornat després de combatre a Ucraïna

Estan acusats de participació en delicte d'assassinat i tinença d'armes

La Policia Nacional deté vuit espanyols que havien tornat després de combatre a Ucraïna amb els prorussos

La Policia Nacional deté vuit espanyols que havien tornat després de combatre a Ucraïna amb els prorussos / AFP / ANATOLII STEPANOV

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres vuit combatents espanyols que han tornat d'Ucraïna a Espanya després de participar en el conflicte de la regió de Donbass, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. Els arrestos han tingut lloc a dos quarts de set d'aquest matí i als detinguts se'ls imputa la participació en delictes d'assassinat, tinença d'armes i explosius i actes que atempten contra els interessos del regne d'Espanya a l'exterior.

{14250321053430}

Segons assegura l'agència France Presse citant fonts del ministeri, els detinguts són individus "d'extrema esquerra" que "han combatut amb els prorussos" i que estarien inspirats per les Brigades Internacionals. Aquesta font sosté que els detinguts van penjar a internet vídeos en què apareixen exhibint armes pesants.

Es tracta d'una operació coordinada per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional i desenvolupada a Astúries, Catalunya, Extremadura, Madrid, Múrcia i Navarra. Aquesta operació culmina diverses investigacions de la Comissaria General d'Informació de la Policia dirigides per la fiscalia i es desenvolupa en virtut de diligències del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional.

REGISTRES EN DOMICILIS

Notícies relacionades

Durant l'operació, que seguia oberta a dos quarts de deu del matí, la Policia Nacional ha procedit a fer diversos registres. Els detinguts formarien part de col·lectius antifeixistes que s'haurien desplaçat a l'est d'Ucraïna a combatre a les files dels prorussos. L'agost passat, dos espanyols, Rafael Muñoz, de 27 anys i resident a Astúries, i Ángel, un altre jove de 22 anys originari de Cartagena (Múrcia), van anunciar que es desplaçaven a la regió del Donbass, on es van integrar a la brigada Vostok. De moment, es desconeix si aquests dos joves estan entre els detinguts.

En una entrevista concedida al canal de televisió francesa 'France 24' difosa a les xarxes socials, Rafael Muñoz declara que van anar allà per defensar "l'agressió desmesurada a la població civil del sud-est d'Ucraïna". "Sóc aquí i lluito únicament per la pau i la llibertat d'aquesta gent", afegeix.