RECLUTAMENT DE JOVES

Un australià de 17 anys s'uneixi a l'Estat Islàmic

Els familiars d'Abdul·là Elmir asseguren que "li han rentat el cervell"

El jove australià Abdul·là Elmir, en el vídeo realitzat per l’Estat Islàmic. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Ell es diu a si mateix 'Abú Khaled'. No obstant, els familiars de Abdul·là Elmir, un australià de 17 anys i que s'ha unit a l'Estat Islàmic, li diuen directament “idiota” i diuen que li han “rentat el cervell”. El jove Abdul·là Elmir ha estat ja batejat per la premsa anglosaxona com el “gihadista més rar de l'Estat Islàmic”.

El jove ha aparegut en un vídeo a Youtube vestit de combatent, amb un fusell d'assalt a les mans i assegurant que el seu afany és veure “la bandera de l'islam onejar al Palau de Buckingham”. Segons ha explicat la seva mare, el mes de juny passat el noi li va dir que s'anava a pescar amb un amic i mai va tornar. Després de denunciar la seva desaparició no van saber res d'ell i van acusar el Govern australià de no haver impedit la seva sortida del país malgrat ser menor d'edat.

“Llanço aquest missatge al poble dels EUA, llanço aquest missatge al poble de la Gran Bretanya i llanço aquest missatge especialment per a vosaltres, el poble d'Austràlia”, diu el jove al principi del seu parlament en el vídeo, en què assegura que l'Estat Islàmic no pararà la seva lluita “fins que la bandera negra onegi arreu del món”. A més, diu que els atacs aeris de la coalició liderada pels EUA “fracassaran”.

Entrada des de Turquia

La policia australiana té indicis que el jove va viatjar amb el seu amic Faiz fins a Turquia fent escales a Malàisia i Tailàndia. No obstant, el pare d'aquest segon jove es va desplaçar fins al Pròxim Orient i va aconseguir interceptar el seu fill abans que entrés a Síria, obligant-lo a tornar.

“Quin idiota”, ha declarat a la premsa un familiar, que ha afegit: “A aquest noi li han rentat el cervell. No sap en l'embolic que s'ha ficat. Aquest noi no té ni idea de combatre. Hauria d'estar aquí estudiant i aixecant el seu país, que és Austràlia”.

Notícies relacionades

La família assegura estar “destrossada” per la marxa del jove i ha demanat ajuda al Govern australià per aconseguir que torni.

Fins i tot el primer ministre australià, Tony Abbot, s'ha referit al vídeo assenyalant: “Aquesta gravació mostra l'amenaça que suposa l'Estat Islàmic”.

Temes:

Austràlia