L'Estat Islàmic destrueix la tomba del profeta Jonàs a Mossul

Els gihadistes destrossen amb maces el santuari, situat sobre un jaciment del segle IX abans de Crist

Un gihadista destrossa a cops de martell els sepulcres de la mesquita de Jonàs, a Mossul. / YOUTUBE

Un gihadista destrossa a cops de martell els sepulcres de la mesquita de Jonàs, a Mossul.
Una bomba acaba amb l’edifici.

/

1
Es llegeix en minuts

Ni les mesquites se salven de la barbàrie dels militants gihadistes de l'Estat Islàmic. En la seva obsessió per imposar la versió més obscurantista de la llei islàmica, els membres de l'EI han demolit la mesquita de Jonàs, considerada el lloc on hi ha la tomba d'aquest profeta, venerat tant per jueus com per musulmans i cristians. Jonàs és un profeta que apareix a l'Antic Testament i que és popularment conegut per haver estat empassat per una balena després de patir un naufragi.

La mesquita va ser destruïda ahir dijous mitjançant una violenta explosió, que va arribar a afectar fins i tot diverses vivendes pròximes. D'improvís, els militants de l'EI van arribar al temple i van ordenar sortir a tothom. Llavors, proveïts de grans maces, van començar a destrossar a cops de martell les tombes que hi havia al seu interior. La raó d'aquesta mesura és que la versió wahhabita de l'islam considera pecat la construcció de tombes per a mausoleus i de sants, ja que ho identifica amb la idolatria. Així, els gihadistes han assenyalat com a argument per a la seva destrucció el fet que, per contenir la tomba del profeta, aquesta mesquita s'havia convertit un lloc d'apostasia i no d'oració per a musulmans. No ha estat l'únic lloc arrasat. Els extremistes també han destrossat el santuari de l'imam Hasta bin al-Hassan.

Notícies relacionades

El valor religiós d'aquesta mesquita era enorme, i rebia pelegrins, tant musulmans com cristians, de tot arreu del planeta. A més, la seva destrucció té un impacte històric incalculable ja que estava edificada sobre anteriors construccions que daten del segle IX abans de Crist.

La destrucció dels emplaçaments religiosos considerats heretges no és l'única de les mesures que l'EI està imposant a les zones de l'Iraq i Síria que controla i sobre les quals ha proclamat un califat. A principis d'aquesta setmana, l'EI va emetre una fàtua amb què ordenava l'ablació genital femenina de totes les dones entre l'adolescència i els 49 anys.