Obama envia 80 militars al Txad per buscar les nenes segrestades per Boko Haram

Es tracta sobretot de personal especialitzat en l'ús de 'drones' i s'hi quedaran "fins que es resolgui la situació"

Un grup de voluntaris que s’han ofert per buscar les escolars segrestades a Nigèria, dimecres al seu campament de Maiduguri.

Un grup de voluntaris que s’han ofert per buscar les escolars segrestades a Nigèria, dimecres al seu campament de Maiduguri. / REUTERS / JOE PENNEY

1
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / Nova York

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha redoblat els seus esforços per col·laborar en la recerca de les més de 200 noies de Nigèria segrestades des de mitjans d'abril pels extremistes islàmics de Boko Haram en una escola de Chibok. Aquest dimecres Obama va enviar una carta al Congrés informant que ha desplegat al Txad 80 militars, majoritàriament personal de la Força Aèria i especialitzat en ús, manteniment i seguretat de 'drones'.

Aquest nou contingent, que es quedarà al Txad "fins que el seu suport per resoldre la situació del segrest no sigui requerit", se suma a un equip de 30 especialistes de l'FBI, el Departament d'Estat i el Pentàgon que van ser enviats amb anterioritat a Nigèria per col·laborar amb les autoritats.

Els 'drones', clau

Notícies relacionades

L'ús dels avions no tripulats es considera clau en la recerca. Des de l'11 de maig ja s'han realitzat alguns vols que s'originaven en algun lloc que les autoritats nord-americanes no han identificat i s'han centrat sobretot en àrees de molta vegetació al nord-est del país. I encara que tampoc s'ha especificat des d'on volaran els 'drones' al Txad, hi ha una base militar francesa a prop de la frontera amb Nigèria i fonts militars han explicat que ara podran "passar més temps sobre la zona de recerca".

Ningú sap on els terroristes retenen les nenes però els EUA creuen que "han estat dispersades en múltiples grups més petits" segons va testificar ahir al congrés Amanda Dory, principal responsable de l'Àfrica al Pentàgon. "poden o no seguir totes a Nigèria", va dir.