VENDA SOLIDÀRIA

Un retrat de Malala, subhastat a Christie's per 74.000 euros

Els diners recaptats es destinaran a finançar l'educació de les nenes a Nigèria

Dos treballadors pengen el retrat de Malala ’Niña leyendo’, de Jonathan Yeo, abans de la subhasta, dimecres a Nova York.

Dos treballadors pengen el retrat de Malala ’Niña leyendo’, de Jonathan Yeo, abans de la subhasta, dimecres a Nova York. / AFP / TIMOTHY A. CLARY

1
Es llegeix en minuts

Un retrat de la nena pakistanesa Malala Yousafzai realitzat per l'artista Jonathan Yeo s'ha venut aquesta matinada en una subhasta de Christie's a Nova York per 102.500 dòlars (74.746 euros). Els diners recaptats aniran destinats a finançar l'educació de les nenes a Nigèria. Malala, que va sobreviure a un atac talibà pel seu afany a anar a l'escola, és una de les cares que participen activament en la campanya per demanar la llibertat de les escolars segrestades per Boko Haram.

"Estic molt preocupada per aquestes nenes innocents, les meves germanes, que l'únic delicte que van fer va ser anar a l'escola i aprendre", ha assenyalat Malala en un comunicat difós per Christie's.

Notícies relacionades

L'obra subhastada és un oli de colors terrosos i amb unes mides de 89 per 89 centímetres que va ser cedit per Yeo de manera gratuïta per a aquesta causa i que es titula en realitat 'Girl reading' (nena llegint), en referència a la lluita de Malala, que s'ha distingit per defensar el dret de les nenes a anar a l'escola.

El quadro, que va formar part de l'exposició de Yeo a la National Portrait Gallery de Londres, havia partit amb unes estimacions de venda entre els 60.000 i 80.000 dòlars. "Espero que aquesta pintura reflecteixi la lleugera paradoxa d'algú amb molt poder, vulnerabilitat i joventut al mateix temps", ha explicat l'artista.