COMMOCIÓ MUNDIAL PER UN SEGREST MASSIU

Els EUA despleguen avions de vigilància per buscar les nenes raptades a Nigèria

Washington es planteja enviar 'drones' per localitzar les estudiants, segons dos funcionaris

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units han desplegat avions de vigilància a Nigèria per intentar localitzar les més de 200 nenes segrestades per Boko Haram des del 14 d'abril. Així mateix, Washington està compartint amb el Govern nigerià informació proporcionada pels satèl·lits, segons ha revelat aquest dilluns un portaveu de l'Administració de Barack Obama.

La setmana passada, Washington ja hi va enviar un equip format per funcionaris, militars i experts en lleis i desenvolupament per ajudar en la recerca de les estudiants. Ara, un portaveu ha donat a conèixer que avions de reconeixement estan sobrevolant Nigèria "amb permís del Govern".

Notícies relacionades

La col·laboració dels EUA es podria intensificar segons dos funcionaris nord-americans, que, amb la condició d'anonimat, han avançat que Obama està considerant enviar 'drones' per ajudar en la recerca. Segons un d'aquests treballadors, l'Exèrcit ha estat traslladant "durant diversos dies" aquests aparells no tripulats, encara que no ha donat més detalls sobre aquests trasllats. L'ambaixador dels EUA a Nigèria, James Entwistle, ja va avançar aquesta possibilitat el 8 de maig. 

L'enviament dels avions nord-americans transcendeix poc després que la milícia islamista que ha capturat les nenes, Boko Haram, hagi exigit un intercanvi entre els seus membres empresonats i les estudiants.