RAPTE MASSIU A NIGÈRIA

Boko Haram exigeix l'alliberament dels seus presos a canvi de deixar anar les nenes segrestades

El líder de la milícia radical assegura en un nou vídeo que les menors s'han convertit a l'islam

Boko Haram mostra les nenes segrestades a Nigèria / AFP

1
Es llegeix en minuts

El líder de la guerrilla islamista Boko Haram, que manté segrestades més de 200 nenes a Nigèria, ha difós aquest dilluns un nou vídeo en què exigeix l'alliberament dels presos pertanyents a la banda a canvi de deixar anar les menors. Abu-Bakr Shekau també revela que les nenes ja s'han convertit a l'islam.

En el vídeo, al qual ha tingut accés l'agència AFP, Shekau es dirigeix a la càmera durant 17 minuts. "Aquestes nenes que us preocupen tant, nosaltres les hem alliberat (...) i ¿sabeu com les hem alliberat? S'han convertit a l'islam", afirma el terrorista, amb una arma a la mà. "No les posarem en llibertat fins que vosaltres allibereu els nostres germans", afegeix en al·lusió als membres de la guerrilla empresonats per les autoritats nigerianes.

Tapades i resant l'Alcorà

En el muntatge també apareixen un centenar de joves que són presentades com algunes de les estudiants nigerianes segrestades el 14 d'abril al nord del país, encara que en cap moment apareixen amb el cap dels terroristes. Les noies van tapades de cap a peus amb roba negra i grisa i reciten el primer capítol de l'Alcorà.

Dues noies expliquen que eren cristianes però que s'han convertit a l'islam, i una tercera afirma que ja era musulmana abans del segrest.

Notícies relacionades

Shekau ja va difondre a principis de mes un vídeo en què s'atribuïa el segrest i anunciava la seva intenció de vendre les nenes. La guerrilla va capturar 276 alumnes de Chibok, localitat amb una important comunitat cristiana. D'aquestes, 223 segueixen en mans de la milícia mentre que la resta, com Sarah Lawson, van aconseguir escapar.

El segrest massiu d'estudiants ha commocionat la comunitat internacional. Països com els EUA, França, el Regne Unit o Israel han ofert la seva ajuda al Govern nigerià per rescatar les nenes. Així mateix, personalitats de tot el món s'han mobilitzat a través de les xarxes socials en campanyes com #BringBackOurGirls o #RealMenDontBuyGirls per reclamar l'alliberament de les menors.