CRISI A L'EST D'EUROPA

Una periodista d'una cadena finançada per Rússia dimiteix en directe

Liz Wahl, americana néta d'hongaresos que van fugir de la invasió soviètica, denuncia la política del Kremlin a Ucraïna

Una periodista de la cadena Russia Today dimiteix en directe per la política de Rússia a Ucraïna. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una periodista nord-americana d'origen hongarès que fins a aquesta matinada treballava per a la cadena de televisió russa en anglès Russia Today, que rep fons públics russos, ha dimitit en directe en protesta per la política del Kremlin a UcraïnaLiz Wahl ha explicat als espectadors que "no podia treballar per a una cadena finançada pel Govern rus, que oculta i absol les accions de Vladímir Putin". "Crec en la difusió de la veritat, i per això dimitiré quan acabi aquesta emissió", ha afegit.

Notícies relacionades

La jove periodista ha citat una altra companya que aquesta mateixa setmana va afirmar en directe que la intervenció russa a Crimea era "un error" i ha afirmat que com a periodista de la cadena tenia molts dilemes ètics i morals. Ha relatat que els seus avis van emigrar als Estats Units durant la revolució a Hongria, el 1956, fugint de les tropes soviètiques. "He tingut molta sort de créixer als Estats Units", ha apuntat.

Russia Today és una cadena russa que té delegacions a tot el món i que emet en anglès, castellà i àrab. La seu als EUA és a Washington, que és on treballava fins ara Wahl.

Temes:

Ucraïna