La cap de la diplomàcia europea viatja aquest dilluns a Ucraïna

Catherine Ashton abordarà les possibles mesures per estabilitzar la situació econòmica

1
Es llegeix en minuts
EFE / Brussel·les

L'alta representant de la Unió Europea, Catherine Ashton, viatjarà aquest dilluns a Ucraïna per reunir-se amb les parts i debatre el suport europeu a una solució duradora a la crisi política, han informat avui fonts comunitàries.

Així mateix, en les reunions que mantindrà a Kíev s'abordaran les possibles mesures per estabilitzar la situació econòmica, va explicar la Comissió Europea en un comunicat.

Ashton va instar dissabte totes les parts a fer gala de "responsabilitat" i a continuar la via del diàleg per poder arribar a una solució duradora a la crisi política, que permeti fer realitat les aspiracions democràtiques del país.

A més, va indicar que els Vint-i-vuit segueixen "minut a minut la canviant situació política a Ucraïna", on després de tres mesos de protestes antigovernamentals i enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat el Parlament va destituir ahir el president Víktor Ianukóvitx, ara en parador desconegut.

"Demano a totes les parts que segueixin compromeses en un diàleg amb sentit, per complir les aspiracions democràtiques legítimes de la població ucraïnesa", va assenyalar l'alta representant de la UE.

La UE espera que tots a Ucraïna es comportin de manera responsable, "amb l'objectiu de protegir la unitat, la sobirania i independència i la integritat territorial del país", va assenyalar.

A més, va instar a respectar l'Estat de Dret i la Constitució.

Ashton va recalcar que és necessària "una solució duradora de la crisi política", cosa que "ha d'incloure una reforma constitucional, la formació d'un nou govern inclusiu i la creació de les condicions per a unes eleccions democràtiques".

Va afegir que, després de l'acord aconseguit per Govern i oposició el 21 de febrer, els Vint-i-vuit segueixen "plenament compromesos" a recolzar un procés polític inclusiu i a ajudar Ucraïna de cara a les reformes.

Notícies relacionades

"Aquests passos poden aportar un futur estable, pròsper i democràtic per a tots els ciutadans ucraïnesos", va dir.

A més, l'alta representant europea va valorar l'alliberament de l'empresonada exprimera ministra i líder opositora Iúlia Timoixenko, fet que qualifica d'"important pas endavant a l'hora de resoldre les preocupacions relatives a la justícia selectiva al país".

Temes:

Ucraïna