Nova concentració per demanar l'alliberament de Marc Marginedas, segrestat a Síria
Maria Dolors Massana, de Reporters sense Fronteres, insta la comunitat internacional a considerar els atacs a periodistes com crims de guerra
Una setmana més, els companys d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA i de l''Sport', familiars, amics i altres col·legues de professió de Marc Marginedas, reporter segrestat a Síria des del 4 de setembre, s'han concentrat davant la redacció aquest dimecres per reclamar el seu alliberament. A l'acte hi ha assistit Maria Dolors Massana, de Reporters sense Fronteres, que ha recordat davant els presents vivències personals compartides amb Marginedas.
Ha felicitat els presents en la concentració per la importància que té per a un segrestat arribar a conèixer que el seu captiveri no s'oblida i que les demandes de llibertat es mantenen intactes. Massana, que és expresidenta i vocal de la junta directiva de Reporters sense Fronteres, ha informat de la iniciativa que porta a terme aquesta oenagé davant institucions internacionals perquè es considerin els atacs als periodistes crims de guerra, no només als corresponsals, també als periodistes locals que informen dels conflictes.
En l'acte també s'ha recordat els altres dos periodistes espanyols que segueixen segrestats a Síria: Javier Espinosa, corresponsal de guerra d''El Mundo', i Ricard Garcia Vilanova, fotògraf 'freelance'. També van sersegrestats a Síria el 16 de setembre, 12 dies després de la captura del Marc per part d'un grup d'insurgents.
Marc Marginedas ha complert aquest dimecres 168 dies de segrest. #MarcTesperem és l'etiqueta de Twitter utilitzada per reclamar el seu alliberament a les xarxes socials. Companys de la delegació de Madrid i d''El Periódico de Aragón' també han realitzat concentracions de suport a Marginedas. A la Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra també s'ha fet una concentració de suport.
Veterà corresponsal de guerra
Marginedas, un veterà corresponsal de guerra, havia entrat a Síria el diumenge 1 de setembre a través de Reyhanli (sud de Turquia). Des que va esclatar el conflicte civil al país el 2011, aquest era el seu tercer viatge a la zona. L'objectiu d'aquest nou desplaçament era informar sobre els preparatius per afrontar una intervenció militar internacional, que en aquells moments es considerava molt pròxima, i investigar l'atac amb armes químiques del 21 d'agost als afores de Damasc.
Notícies relacionadesEl reporter va enviar la seva última crònica el dilluns 2 de setembre des de la localitat de Qasr Ibn Wardan, a prop de Hama, en què relatava la decepció en les files rebels al veure com s'allunyava la perspectiva d'un atac imminent nord-americà. "Obama parla, però no fa res", era el titular de la crònica que recollia aquest sentiment i que va ser publicada en aquest diari l'endemà.
El dimecres havia d'enviar un reportatge sobre un poble pròxim que havia estat presumptament saquejat per l'Exèrcit sirià. Cap al migdia es va posar en contacte amb la redacció però ja no va arribar a enviar la seva informació al ser retingut abans. Ara, la redacció, la família i tots els seus amics esperem el seu ràpid alliberament.
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- NOU MODEL DE CIUTAT El Trambesòs, tallat més de mig any per la reurbanització de la Gran Via
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Millores públiques Catalunya impulsarà l'autonomia energètica dels serveis essencials durant 72 hores davant apagades futures
- Pla d’igualtat El Govern impulsarà l’abolició de la prostitució, però s’obre al «diàleg» dins del feminisme
- Debat obert Regular o abolir la prostitució: ¿què n’opinen els partits a Catalunya?
- Finançament La Generalitat tornarà a demanar diners als bancs per primera vegada des de 2012
- 200 milions d’euros anuals Catalunya llança el Pacte Nacional per la Llengua per guanyar 600.000 catalanoparlants