DIFÍCIL TRANSICIÓ AL CAIRE

La Justícia egípcia prolonga 15 dies més l'arrest preventiu de Mursi

El tribunal vol seguir investigant l'acusació de col·lusió amb el grup palestí Hamàs

Un partidari de Mursi juga a ping pong en una acampada en favor del deposat president.

Un partidari de Mursi juga a ping pong en una acampada en favor del deposat president. / AP / AMR NABIL

1
Es llegeix en minuts

LaJustícia egípcia ha ordenat allargar aquest dijous 15 dies més ladetenció preventiva del deposat presidentMohammad Mursi, han informat fonts judicials.

La mesura cautelar ha estat prolongada per investigar les acusacions desuposats vincles amb el grup palestíHamàsper perpetrar "accions enemigues contra el país", entre altres.

El 26 de juliol passat, un jutge va dictar l'arrest preventiu de Mursi, que està retingut pels militars en unlloc desconegut des que va serdestituït el dia 3 d'aquell mes.

El deposat president també està acusat de l'assassinat de presos i oficials de policia, delsegrestde responsables de seguretat, de l'assalt i incendi de la presó deWadi Natrun i d'atacar instal·lacions de les forces de l'ordre.

Mursi va estar reclòs a Wadi Natrun durant la revolució que va derrocar el règim de Hosni Mubàrak entre el gener i el febrer del 2011, però va aconseguir escapar-se al cap de dos dies gràcies al caos que regnava als presidis després de la desbandada dels guardians.

Després d'ordenar la Justícia l'arrest preventiu contra Mursi a finals de juliol, s'esperava que fos traslladat a alguna presó, però de moment això no ha estat així.

Reclòs en un complex militar

L'exmandatari islamista continua reclòs en uncomplex militar, on va ser visitat fa dues setmanes per la cap de la diplomàcia europea,Catherine Ashton, i per una delegació de laUnió Africana.

La Fiscalia també ha decidit prolongar 15 dies la detenció del vicepresident del partit islamista moderatAl-Wasat,Essam Sultan.

Sultan havia estat arrestat el 29 de juliol passat i està acusat d'incitar a la violència, i de segrestar i torturar quatre ciutadans en relació amb les protestes dels islamistes deRabah al-Adauiya, entre altres.

Notícies relacionades

Des del cop militar contra Mursi, nombrosos dirigents islamistes han estat detinguts i contra altres pesen ordres d'arrest per suposadament incitar a la violència durant els disturbis recents.

Aquestes decisions judicials coincideixen ambnoves protestes dels partidaris de Mursi, enmig de rumors d'una imminentintervencióde les forces de l'ordre per desmantellar les seves acampades al Caire.