Exteriors destitueix el cònsol espanyol a Boston per "incompliment de les seves funcions"

El ministeri informa que Pablo Sánchez-Terán va tancar les seves oficines en el seu horari normal després dels atemptats perpetrats en aquesta ciutat "perquè era l'hora"

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació ha destituït elcònsold'Espanya a Boston,Pablo Sánchez-Terán, per "incompliment de les seves funcions" a l'haver tancat ahir [per dilluns] les oficines en el seu horari normal després delsatemptats perpetrats en aquesta ciutat, han informat fonts diplomàtiques.

La decisió ja se li ha comunicat verbalment al diplomàtic, que va justificar aquest dilluns a la nit en declaracions aMarca TV el tancament del consolat dues hores després dels atemptats perquè "era l'hora".

Notícies relacionades

En aquesta entrevista, Sánchez-Terán no va facilitar cap telèfon per oferir informació als espanyols afectats o a les seves famílies, a qui remetia als hospitals en cas que no haguessin pogut contactar amb els seus familiars. No obstant, el diplomàtic sí que va estar disponible per atendre els mitjans de comunicació, a qui va confirmar que no tenia constància que hi hagués espanyols entre les víctimes.

Polèmica el 2004

Sánchez-Terán ja va generar una altra polèmica el 2004 quan exercia com a cònsol a la ciutat argentina deCórdoba. Coincidint amb elDia de la Hispanitat va declarar: "Molt pitjor estarien o estaríem sota les civilitzacions incaiques, asteques, maputxes, sioux, apatxes, que han estat idealitzades per historiadors i antropòlegs, quan és ben coneguda la seva divisió de castes i el seu caràcter imperialista i sanguinari".