Obama: "Ha estat un acte de terror"

El president dels Estats Units insta els americans a estar vigilants i atents a qualsevol activitat sospitosa

Fonts oficials descarten en principi que l'atemptat sigui d'Al-Qaida

Barack Obama, amb dos dels seus assessors en seguretat nacional i antiterrorisme, en el moment que el director de l’FBI li donava detalls de l’atemptat de Boston.

Barack Obama, amb dos dels seus assessors en seguretat nacional i antiterrorisme, en el moment que el director de l’FBI li donava detalls de l’atemptat de Boston. / CASA BLANCA

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units,Barack Obama, ha comparegut aquest dimarts en una nova roda de premsa per ampliar la informació sobre elsatemptats de Boston, que han deixat almenys tres morts i més de 140 ferits. Així, el president nord-americà ha assegurat que encara es desconeix "qui" i "per què" ha perpetrat "aquestacte de terror", però que ningú ha de tenir dubtes que es trobarà els responsables. Fonts oficials descarten en principi que l'atemptat sigui d'Al-Qaida, ha informat la CNN.

Obama ha instat els americans a estar vigilants i atents a qualsevol activitat sospitosa.

Dilluns a la nit, en una compareixença anterior,Obama ja va assegurar que les autoritats encara no saben qui són elsresponsablesde lesexplosionsdeBoston, però "els descobrirem i caurà sobre ells tot el pes de la justícia", ha assegurat.

"Encara no sabem qui ha fet això ni per què", ha declaratObamaen una breu compareixença televisada a tot el país des de laCasa Blanca. "Però no s'equivoquin --ha afegit el president dels EUA--, arribarem al fons d'això i descobrirem qui ho ha fet, sabrem per què ho han fet. Qualsevol individu responsable, qualsevol grup responsable, sentirà tot el pes de la justícia".

Notícies relacionades

Així mateix, Obama ha informat que s'ha posat en contacte amb eldirector de l'FBI,Robert Mueller, i amb lasecretària de Seguretat Nacional,Janet Napolitano, perquè "mobilitzin els recursos necessaris per investigar i respondre".

"He informat elslíders del Congrésde tots dos partits, i ens reafirmem en dies com aquest que no hi harepublicansnidemòcrates, sinó nord-americans, units en la nostra preocupació pels nostres compatriotes", ha subratllat.