GUERRA CIVIL AL PRÒXIM ORIENT

Nova massacre a Síria

Almenys 65 joves han estat executats amb una bala al cap i llançats a un riu canalitzat

Alguns dels cadàvers apareguts al canalitzat riu Quweiq, a Alep, aquest dimarts.

Alguns dels cadàvers apareguts al canalitzat riu Quweiq, a Alep, aquest dimarts. / THOMAS RASSLOFF (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Almenys 65 joves han estat trobats en un barri de la ciutat siriana d'Alep executats amb unabala al cap,ha indicat aquest dimarts l'Observatori Sirià dels Drets Humans (OSDH).

"Almenys 65 cadàvers no identificats han estat trobats al barri de Bustane el-Kasr, a la ciutat d'Alep. Tenen una vintena d'anys d'edat i han estat executats amb una bala al cap. Vestits de civil, la majoria tenien les mans lligades darrere de l'esquena", ha afirmat aquesta organització, que disposa d'una xarxa de militants i de metges a tot el país.

Notícies relacionades

Els cadàvers han aparegut al canalitzat riu Quweiq, que separa Bustane el-Kasr i Ansari, dos barris que estan en mans dels rebels. Al lloc dels fets, el capità de les forces insurgents Abu Sada ha dit que "fins al moment, s'han trobat 68 cossos i alguns són nens". "N'hi deu haver més de 100, perquè alguns estan encara a dins de l'aigua", ha afegit el milicià rebel, que ha acusat el règim de Baixar al-Assad d'haver-los executat.

Un voluntari, que ajudava a carregar els cossos en un camió, ha afirmat: "No sabem qui són perquè no porten documents d'identitat". El capità Abu Sada ha explicat que les restes seran transportades a l'hospital Zarzur perquè els familiars els identifiquin. "Els que no siguin identificats seran enterrats en una fossa comuna", ha afegit.