SEGREST PIRATA EN AIGÜES DE TOGO

Les Filipines confirmen que els 23 tripulants del 'Matheos I' estan "bé" i "segurs"

El ministeri d'Exteriors no té constància de quina és la situació en què es troben els cinc mariners espanyols retinguts

1
Es llegeix en minuts

ElGovern de les Filipinesha confirmat que els 23 tripulants delpetroler Matheos I, entre els quals hi ha cinc espanyols, estan "bé" i "segurs", dos dies després queel vaixell fos segrestat per un grup depirates dimecres a la matinada a 50 milles de la costa deTogo, quan transvasava gasoil a un vaixell noruec.

A través d'un comunicat, el departament d'Afers Estrangers de les Filipines (DFA, en les seves sigles en anglès) ha informat que tots els tripulants es trobensans i estalvis, inclosos els 14 de nacionalitat filipina, i que ha ordenat a la seva ambaixada a Nigèria que dialogui amb les autoritats d'aquest país per garantir que totsels tripulants siguin rescatats amb vida.

El secretari d'Afers Estrangers, Albert F. del Rosario, ha ordenat a l'ambaixada de les Filipines a Nigèria que contacti amb les autoritats d'aquest país africà per rescatar de forma segura els tripulants filipins. L'ambaixada filipina a Noruega també està fentgestions orientades a l'alliberament dels ostatges. Els pirates també van atacar el vaixellNorthern Bell, de bandera noruega --la tripulació del qual va sortir il·lesa--, al qual elMatheos Iestava transferint combustible.

Sense novetats

El ministeri d'Afers Estrangers d'Espanya no té constànciaque els cinc espanyols que formen part de la tripulació del petroler "estiguin bé i segurs" i recalca que, de moment, no hi hacap novetat respecte a la seva situació.

Notícies relacionades

Un portaveu del ministeri ha precisat que, segons les dades d'Emergència Consular, no hi ha novetats sobre la situació del vaixell, debandera xipriota, que va ser abordat.

Exteriors es remet al comunicat que va fer públic dijous respecte a la situació del vaixell, en què afirmava que està fent "totes les accions necessàries amb la màxima discreció" amb l'objectiu depreservar la integritat dels cinc espanyols.