El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Policia local

Ordenen suspendre la convocatòria de superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet fins al judici

  • L’Ajuntament de l’Hospitalet anul·la les oposicions per a superintendent a la Guàrdia Urbana

  • Les protestes de la Guàrdia Urbana obliguen a interrompre el ple de l’Hospitalet

Ordenen suspendre la convocatòria de superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet fins al judici

Ayuntamiento de L'Hospitalet de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La jutge del Jutjat del Contenciós Administratiu 10 de Barcelona ha ordenat suspendre les oposicions a superintendent de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) fins a la data de judici, el juliol del 2024.

En una interlocutòria, consultada per Europa Press aquest dilluns, han explicat que el 30 de març la part actora va sol·licitar que s’adoptés la suspensió de la convocatòria, al·legant que no es va suspendre el procediment selectiu en la via activa.

També un agent de la Guàrdia Urbana va denunciar un presumpte delicte de prevaricació continuada i mancada d’imparcialitat contra un regidor, el director de Serveis de l’Àrea de Seguretat, Mobilitat i Convivència, i l’intendent en cap de la Guàrdia Urbana, entre d’altres. L’administració demandada s’oposava a la suspensió del procés «per no acreditar-se els requisits per adoptar la mesura sol·licitada».

Així doncs, en aquesta interlocutòria, la jutge ordena suspendre la convocatòria fins al judici i assegura que, si no es fes, «els perjudicis serien enormes, tant per a l’Administració com per a tercers, ja que s’hauria nomenat un superintendent de forma nul·la i se li hauria abonat un salari que no li correspondria».

Denúncia mancada d’imparcialitat

La suspensió arriba després que el candidat que denuncia la falta d’imparcialitat assenyalés a l’octubre presumptes irregularitats en el procés, i que un sindicat demanés la seva anul·lació «per falta de justificació de la plaça», segons un recurs.

A aquestes oposicions es van presentar únicament ell i un intendent, l’actual cap de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, Ramon Dosaigües, i el cap va quedar exclòs del procés després de ser declarat no apte en la prova psicotècnica, sense rebre cap explicació ni valoració tècnica.

El cap va portar el cas davant els tribunals per demanar l’anul·lació de les oposicions; en el recurs, va alertar que l’Ajuntament havia donat suport explícit «en favor de l’altre candidat per ocupar la plaça de superintendent». El procés selectiu impugnat va finalitzar sense que cap dels candidats fos considerat apte, i es va obrir una altra convocatòria.

Segon test psicotècnic

Notícies relacionades

Al març, el cap es va sotmetre al test psicotècnic de la nova convocatòria: en ella, el president del tribunal «va incórrer en nombrosos actes qualificables de falta de respecte, amb preguntes improcedents, innecessàries i amb un to de veu gairebé coactiu,» segons fonts coneixedores.

El president del tribunal era el mateix que el de les anteriors oposicions; la queixa únicament s’estén a la seva conducta i no a la de la resta del tribunal, segons el recurs davant l’Ajuntament al qual ha tingut accés Europa Press.