El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Concurs polèmic

L’Ajuntament de l’Hospitalet anul·la les oposicions per a superintendent de la Guàrdia Urbana

  • En la convocatòria s’especificava que per presentar-se al càrrec era necessari «ser funcionari», quan havia de ser un concurs d’«oposició lliure»

  • Un cap havia presentat un recurs per suposades irregularitats en el concurs, tot i que des de l’ajuntament desvinculen la decisió d’aquest fet

hospi

hospi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) ha optat per anul·lar el procés d’oposicions per al càrrec de superintendent de la Guàrdia Urbana de la ciutat.

Tal com ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut comprovar aquest diari, el consistori ha enviat un correu electrònic a la plantilla de la policia hospitalenca explicant que el tinent d’alcaldia de l’àrea de Seguretat de l’Hospitalet, Pepe Castro, ha proposat a la Junta de Govern Local acordar el desistiment de la convocatòria.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Al correu s’explica que el consistori ha detectat un «error en les bases de la convocatòria». Aquest error, segons la missiva de l’Ajuntament, consisteix en el fet que entre els requisits de la convocatòria s’especificava que per presentar-se al càrrec era necessari «ser funcionari», quan havia de ser un concurs d’«oposició lliure».

Així, el consistori ha explicat als agents de la Guàrdia Urbana que els informes jurídics apunten que «convé no avançar amb el procés de selecció per si alguna persona que no fos funcionària s’hagués abstingut de presentar-se al procés.

Amb tot, en cas que la Junta de Govern Local adopti aquest acord, això «suposarà el tancament del procés de selecció sense que hagi finalitzat la primera fase».

Concurs polèmic

Aquesta no és la primera polèmica que envolta el concurs. Un cap de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va assenyalar fa un mes presumptes irregularitats durant les oposicions per al càrrec de superintendent, per al qual es van presentar només aquest cap i un intendent, l’actual cap de la Guàrdia Urbana de la localitat.

El cap va quedar exclòs del procés selectiu per ser declarat no apte en la prova psicotècnica realitzada el 28 i 29 de setembre, tot i que, segons va denunciar ell mateix, sense rebre cap explicació ni valoració tècnica.

Per aquesta raó, el cap va formular un recurs el 4 d’octubre, per demanar l’anul·lació del procés selectiu i de l’anunci que el declarava exclòs, i va explicar que considerava que el seu principi constitucional d’igualtat s’havia vulnerat en el moment en què l’altre candidat va assistir a la realització de dues fases de la prova vestit amb l’uniforme, ostentant els galons distintius de la categoria d’intendent, juntament amb les divises de cap del cos i amb l’arma reglamentària.

En el correu enviat als agents informant sobre la suspensió del concurs, l’ajuntament incideix que la proposta de desistiment «no està relacionada amb el recurs d’alçada presentat per un dels candidats al procés selectiu».

Notícies relacionades

El text afegeix que l’ajuntament va sol·licitar un informe jurídic fora de l’àrea de Seguretat i Convivència i que l’assessoria jurídica «va informar negativament de totes les pretensions del recurrent».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet