El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Inflació

Les vendes de cotxes cauen a xifres del 2011 a l’Hospitalet i el Baix Llobregat

  • Es van vendre un total de 8.536 turismes, enfront les 12.191 unitats venudes el 2020

  • Per marques, els ciutadans del territori continuen preferint Seat, amb 2.173 matriculacions

Les vendes de cotxes cauen a xifres del 2011 a l’Hospitalet i el Baix Llobregat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les vendes de turismes a l’Hospitalet de Llobregat i al Baix Llobregat van caure un 30% el 2022 respecte al 2020. Així es desprèn de l’últim informe sobre conjuntura econòmica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, corresponent al quart trimestre del 2022, publicat pel Fòrum Empresarial del Llobregat.

L’informe es basa en dades de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles de Motor (Fecavem) i indica que els concessionaris, entre l’Hospitalet i el Baix Llobregat, van vendre un total de 8.536 turismes, enfront les 12.191 unitats venudes el 2020 o els 10.474 turismes venuts el 2021 –fet que suposa també una caiguda del 18,9% en un any–.

Des del Fòrum Empresarial del Llobregat assenyalen que «pràcticament cal anar fins al 2011 per veure unes xifres similars».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Entre els trenta municipis del Baix Llobregat, només Abrera, Castellví de Rosanes, Corbera, Olesa de Montserrat, Sant Climent, Sant Esteve de Sesrovires i Santa Coloma de Cervelló van tancar l’any en positiu. En termes absoluts, entre Castelldefels, Cornellà, el Prat, Gavà, l’Hospitalet, Martorell, Sant Boi, Sant Esteve Sesrovires i Viladecans van vendre 5.781 turismes.

Per marques, els ciutadans del territori continuen preferint en primer lloc la firma Seat, amb 2.173 matriculacions, el 25,5% del total. A continuació, amb vendes inferiors al miler de vehicles es troben marques com: Dacia, Toyota, Peugeot, Kia, Renault, Volkswagen o Hyundai.

Creixen les alternatives de gasolina i dièsel

Des del Fòrum Empresarial del Llobregat destaquen que el resultat negatiu s’explica per un cúmul de factors. Entre aquests, destaquen: la desfavorable conjuntura econòmica, la manca de matèries primeres, els problemes dels semiconductors i microxips, la guerra d’Ucraïna, les creixents despeses financeres o l’alta inflació.

D’altra banda, les dades de Fecavem analitzades també exposen que, al conjunt de Catalunya, el mes de desembre va ser la primera vegada que les matriculacions de turismes amb motoritzacions alternatives van superar les de gasolina o dièsel. A Catalunya, les vendes totals del 2022 van ser de 101.500 unitats matriculades, un 8,3% menys respecte a l’any 2021.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el pes de les matriculacions catalanes al conjunt del país ha caigut del 15,7% el 2014 al 12,5% el 2022.  

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Inflació Cotxes