El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Oci i cultura

Teatre, música d’autor i dansa destaquen en la programació cultural del 2023 de l’Hospitalet

  • La programació de gener a juny inclou produccions del Festival Barnasants i de la Quinzena de Dansa Metropolitana

Teatre, música d’autor i dansa destaquen en la programació cultural del 2023 de l’Hospitalet

Ayuntamiento de L'Hospitalet

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els principals teatres de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el Joventut i l’Auditori Barradas, es preparen ja per acollir els espectacles que donaran forma a la programació cultural dels primers mesos de l’any a la ciutat.

El Teatre Joventut inicia la programació de música i escena del 2023 amb ‘Immunitat’ (14 de gener), una producció de La Villarroel i el Grec 2022 Festival de Barcelona, amb autoria i direcció de Jordi Casanovas, en què la realitat i la ficció especulativa es barregen qüestionant la gestió de la crisi sanitària arran de la pandèmia.

Més endavant, la ciutat tornarà a tenir l’elegància del mestre Rafael Álvarez, ‘El Brujo’, que omplirà l’escenari amb ‘Los dioses y Dios’ (10 de febrer), una original reflexió sobre el sentit dels relats mitològics, a partir d’‘Anfitrión’, el text clàssic de Plaute.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Sense abandonar el món clàssic, a ‘Què surti Aristòfanes’ (25 de febrer) la companyia Els Joglars desplegarà la seva sàtira crítica en un homenatge al comediògraf grec.

Més teatre i òpera al Joventut

En la nova programació també hi ha espai per als grans textos de la literatura com ‘Orgull’ (19 de març), una adaptació teatral d’un relat curt de Fiódor Dostoievski. Dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Andreu Benito, l’obra mostra el viatge interior d’un home ple de culpa i remordiment.

En un altre registre, amb motiu del trentè aniversari de les T de Teatre, la companyia torna a portar a escena ‘Delicades’, una de les seves obres més emblemàtiques i exitoses (29 de gener).

Com a reivindicació de la cançó popular espanyola, ‘Ojos verdes (Miguel de Molina in memoriam)’ (18 de febrer) convidarà l’espectador a fer un viatge musical per la crònica sentimental d’Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina.

Per la seva banda, Kulunka Teatro aposta una vegada més pel teatre gestual i de màscares per explicar ‘Forever’ (14 d’abril), la història de com una família s’allunya del que va somiar que seria.

Per als que es vulguin iniciar en el món de l’òpera, la companyia Yllana portarà a escena ‘The Opera Locos’, Premi Max 2019 al millor espectacle musical, en què els grans èxits de l’òpera es fusionen amb altres estils musicals de la manera més original (13 de maig).

Espectacles familiars al Barradas

La cultura en família té el seu espai mensual a l’Auditori Barradas amb espectacles orientats al benestar emocional dels nens i les seves famílies.

La selecció de tres títols per al Petit Cinema, a càrrec de la distribuïdora independent per a nens i nenes Rita & Luca Films (21 de gener); i Lali BeGood amb la seva proposta de ‘love’n’roll’ que canta pel nen que es porta agafat per la mà i el que es porta a dins (4 de febrer).

També tindrà lloc al teatre familiar ‘La petita Capmany’, de Tanaka Teatre, per celebrar el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany amb un espectacle de titelles, gegants, bestiari i màscares per a tota la família (4 de març).

Música d’autor a Joventut i Barradas

En el marc del Festival Barnasants es podran veure diferents propostes de música d’autor i autora. D’una banda, el Teatre Joventut rebrà Mireia Vives & Borja Penalba amb ‘Pell’, la posada en escena de l’antologia discogràfica més extensa que mai s’ha fet de la cançó d’autor del País Valencià (4 de febrer).

També passaran per l’escenari del teatre Marta Gómez, cantautora i compositora colombiana que celebra vint anys de carrera discogràfica (31 de març), i Nano Stern que oferirà un recital que agermana la poesia, el cant i la memòria amb especial èmfasi en Víctor Jara (15 d’abril).

D’altra banda, l’Auditori Barradas acollirà la cantautora Clara Andrés, que presenta el seu últim disc ‘Capfico’, en què proposa un joc entre el dins i el fora, entre ser present i estar amagat (29 de gener). Ruper Ordorika, referent indiscutible de la música basca, presentarà el seu últim treball ‘Amour eta toujours’ (11 de febrer).

Diego Escusol en el seu cinquè àlbum, ‘Sin tiempos que perder’, continua encapçalant la reivindicació que ha defensat sempre amb guitarra i veu (18 de febrer). Namina presenta ‘Un udol’, un concert en què conflueixen el blues, la música brasilera i el jazz (26 de febrer). Gualtiero Bertelli, cantautor i poeta, és un dels grans referents de la cançó social italiana de tots els temps (19 de març).

La programació del Barradas també inclou les d’actuacions en el marc de DonaVeu, cicle de dones cantautores, amb propostes com La Mare & María Ruiz, dues de les veus més guerreres i lliures de la cançó d’autores i que presenten la gira ‘Vuelomar’, en què creen un espectacle de rumba-flamenc que conté el millor del repertori de cadascuna (18 de març); La Otra, amb el seu tercer àlbum, ‘Incendio’, es consolida com a nou referent de la cançó d’autora amb temes de lluita social i amb una particular visió de la vida quotidiana (25 de març).

Quinzena de Dansa Metropolitana

Notícies relacionades

En el marc del festival Dansa Metropolitana, el Teatre Joventut acollirà els espectacles ‘Fuck me’ de la companyia Marina Otero (11 de març), en què la coreògrafa argentina Marina Otero presenta aquesta premiada peça sobre la mirada narcisista a través de cinc cossos masculins per indagar en el pas del temps; i ‘Yarin’, de Kukai Dantza, un diàleg constant entre la dansa basca i el flamenc, fruit de la personalitat d’Andrés Marín i Jon Maya (18 de març).

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet