El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Reclam històric

El Govern ratifica, sense data, que soterrarà les vies de tren de l’Hospitalet

  • «Es tracta d’una actuació molt complexa des del punt de vista tècnic i cal estudiar-la bé», assenyala la ministra Raquel Sánchez

El Govern ratifica, sense data, que soterrarà les vies de tren de l’Hospitalet

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va ratificar aquest dimarts, 15 de novembre, la voluntat del Govern d’«executar i complir la seva promesa» de soterrar les vies de la línia de Rodalies al seu pas per l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), tot i que sense precisar cap data.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

La titular de Transport va donar aquesta resposta al ple del Senat a la senadora d’ERC Adelina Escandell, que li va preguntar «quan té previst el Govern desenvolupar el projecte de soterrament de les vies del ferrocarril del servei de Rodalies de Catalunya al seu pas per la ciutat de l’Hospitalet, entre les estacions de Gornal i Bellvitge».

Sánchez va assegurar que l’Executiu central és «conscient de la transcendència per a la ciutat d’aquesta actuació que suposarà la desaparició d’aquesta històrica barrera», en un total de 6 quilòmetres de vies, la recuperació d’espais verds i la creació d’un nou centre d’intermodalitat al sud de Barcelona.

Una actuació «molt complexa»

La ministra va assenyalar que des de l’Executiu preveuen tenir l’estudi informatiu del projecte el 2023; després, sotmetre’l a informació pública, i, a continuació, tenir els projectes executius. «També caldrà subscriure els convenis corresponents amb les administracions territorials, però tingui el nostre compromís per impulsar aquesta actuació», va respondre Sánchez a la senadora republicana.

«Som els primers que volem avançar en aquest projecte», va remarcar la ministra, que en tot cas va assenyalar que «es tracta d’una actuació molt complexa des del punt de vista tècnic i cal estudiar-la bé».

Notícies relacionades

Per la seva banda, la senadora republicana va replicar que «amb això no en tenim prou, perquè la pregunta és quan». «Amb bones voluntats no millorem les nostres ciutats; necessitem concrecions», va reblar Escandell.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet de Llobregat a EL PERIÓDICO l’Hospitalet