El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

8 DE MARÇ

Art, teatre i dansa per commemorar el Dia de la Dona a l'Hospitalet

Entre les principals activitats destaca la lectura del manifest el dia 8-M davant de 'L'acollidora', l'espectacle de dansa MAWU i una mostra d'art en femení

El programa, creat per les associacions de dones de la ciutat i l'ajuntament, es presenta aquest any sota el lema 'Juntes i fortes, serem el que vulguem'

hos

hos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospitalet se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Dona amb una programació formada per una vintena d’actes que s’estan celebrant al llarg d’aquesta setmana i la que ve, entre els quals destaquen la lectura del manifest el mateix dia 8 de març, que anirà a càrrec d’Aurora Antón, així com espectacles teatrals, exposicions i xerrades.

El programa, que es desenvolupa aquest any sota el lema ‘Juntes i fortes, serem el que vulguem’,ha sigut elaborat per diferents entitats de dones de la ciutat en col·laboració amb el consistori, per commemorar aquesta jornada reivindicativa i aconseguir que s’hi uneixi el màxim nombre de persones possible.

La lectura del manifest, el text del qual va ser aprovat en l’últim ple municipal, tindrà lloc el dia 8 a les 10 h davant de l’estàtua de ‘L’acollidora’, i comptarà amb la participació d’un combo femení de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, que actuarà al final de la lectura.

Entre altres actes, el Teatre Joventut acollirà aquest mateix dijous l’espectacle de dansa MAWU, que traslladarà a l’escenari la feminitat i la figura de la dona lliure i apoderada. Una representació lligada a la terra, la fertilitat, l’aigua i la lluna, que estarà acompanyada de ritmes africans i tambors.

Avui mateix, a l’Auditori Barradas, s’inaugura una nova edició de la mostra d’Art en femení, una exposició col·lectiva amb perspectiva de gènere en què participen dones i col·lectius de la ciutat, i que se suma a altres exposicions organitzades per commemorar l’efemèride, com la de ‘Dones sindicalistes’, que es podrà visitar a la Masia Can Colom fins al pròxim 15 de març.

Dones amb empremta a la ciutat

També el Centre Comercial La Farga se suma aquest any a la commemoració amb l’exposició ‘La ciutat amb nom de dona’ i unes sessions de contacontes protagonitzades per cinc destacades hospitalenques que donen nom a cinc carrers de la ciutat: Montserrat Isern, galerista; Tecla Sala, empresària i benefactora; Maria Artigal, mestra; Lola Peñalver, sindicalista i activista, i Justa Goicoechea, obrera i política.

El Centre de Formació d’Hostaleria, CEMFO, també s’ha adherit a la celebració del Dia de la Dona amb tres activitats: aquest mateix dijous, els joves del Programa de formació i inserció (PFI) prepararan el ‘Dinar de la dona treballadora’, agafant com a referència plats de grans xefs.

 Divendres, els alumnes del PFI i de cases d’ofici assistiran a la representació de l’obra teatral ‘Dona igual’, que tindrà lloc al Centre Cultural de Bellvitge, i el dilluns 11 de març el programa InserDona organitzarà la taula rodona ‘Dones i innovació en el mercat de treball’.

Notícies relacionades

En paral·lel, associacions de dones dels diferents districtes de la ciutat organitzaran també altres activitats, com una mostra de pintures a l’oli –Grup de Dones de Santa Eulàlia–, una xerrada sobre ‘Els treballs i les dones’, organitzat pel Grup de Dones Vídues, o una exhibició de teatre i ball de les associades al Grup de Dones del Centre, entre d’altres

Més notícies de l’Hospitalet, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA