El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

ART INTERNACIONAL

L'Hospitalet acull una exposició col·lectiva de les obres del Premi Guasch Coranty

El Centre d'Art Tecla Sala ofereix a partir d'aquest dijous una mostra amb les 46 obres seleccionades en aquest certamen de pintura internacional

imatge-ristols-xavi-premi-pintura-internacional-72ppp

imatge-ristols-xavi-premi-pintura-internacional-72ppp

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet és l’escenari triat per acollir, a partir d’aquest dijous 12, una exposició col·lectiva de totes les obres seleccionades en el Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty 2018.

La cinquena edició d’aquest certamen reuneix aquest any un total de 46 obres procedents de 10 països diferents i seleccionades entre les candidatures de 148 participants de tot el món.

La mostra serà, per tant, molt heterogènia, però es podran trobar, no obstant, punts de connexió entre totes les obres. Pintures, dibuixos i instal·lacions fruit del procés creatiu dels i les artistes participants, que busquen amb les seves obres qüestionar la condició humana, desempolsegar la memòria o reinterpretar l’espai.

El Tecla Sala acollirà a més l’acte d’entrega de premis als guardonats en aquesta edició, que van ser revelats pel jurat el mes d’abril passat. El primer premi d’aquest any ha anat a parar en mans de l’artista Xavier Ristol Orriols, per la seva obra ‘Sense títol’, un oli sobre tela, que s’ha emportat 25.000 euros.

La segona posició se l’ha emportat Susanna Inglada, per ‘Detall instal·lació Ojos d’or’, feta amb tècnica mixta sobre paper. I el tercer premi ha recaigut sobre Yann Letto, que amb el seu oli sobre tela ‘The muse and the landscape’ s’ha guanyat la bona valoració del jurat. Els dos premis estan dotats amb 8.000 euros cada un.

Reconeixement a joves artistes

El Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty va néixer amb l’objectiu d’ajudar a la creació i difusió d’artistes professionals menors de quaranta anys de qualsevol país del món i que hagin acabat estudis superiors de Bells Artes.

Cada tres anys, aquest certamen premia les millors obres que es presenten al concurs, que s’ha consolidat ja com un dels concursos més importants de l’Estat en l’àmbit artístic, tant per la dotació econòmica com per la qualitat dels artistes participants i la posterior exposició de les obres seleccionades al Tecla Sala de l’Hospitalet.

Jurat de prestigi

Un altre dels seus principals valors afegits és la composició del jurat, format per personalitats del món de l’art que disfruten d’un gran reconeixement i prestigi a nivell mundial.

En l’edició d’aquest any, el jurat ha estat compost per Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba, artista i comissària d’art; Manuel Guerrero, comissari i coordinador del centre de noves tendències culturals, i pels artistes Marcel·lí Antúnez i Eulàlia Valldosera.

Notícies relacionades

La mostra està organitzada, com el premi, per la fundació sense ànim de lucre  Guasch Coranty en col·laboració amb el Piramidon Centre d’Art Contemporani de Barcelona, i es podrà veure al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet fins al pròxim 19 d’agost. 

Més notícies de l’Hospitalet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA