El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Exposició

El fotoperiodista Manu Brabo presenta 'Un dia qualsevol' a l'Hospitalet

El Premi Pulitzer 2013 agrupa en la seva primera mostra individual fotos dels principals conflictes de l'Orient MItjà

 Fotografia de Manu Bravo. / PERIODICO

 Fotografia de Manu Bravo.
 Fotografia de Manu Bravo.
 Fotografia de Manu Bravo.

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

National Geographic presentarà demà, 15 de febrer, l'exposició 'Un dia qualsevol' del fotoperiodista Manu Brabo, Premi Pulitzer 2013, a la Sala Polivalent del Mercat de la Florida dins del marc d'activitats del Districte Cultura de l'Hospitalet de Llobregat.

En aquesta mostra, la primera de Bravo en format individual, es pot veure un recorregut fotogràfic pels conflictes, guerres i revolucions que han marcat l'inici del segle XXI a l'Orient Mitjà: Líbia, Síria, Egipte, Iraq... Una selecció dels seus treballs més significatius des del 2011.

De tots aquests conflictes, el fotoperiodista presenta una perspectiva personal i una mirada única sobre la immensa tragèdia quotidiana que se succeeix en aquests territoris, però a més ofereix al visitant elements d'anàlisi i informació que li ajudi a reflexionar i comprendre el drama.

El conflicte en imatges

Malgrat el títol de la mostra, el fotògraf assegura que li ha costat molt trobar imatges que representin "la vida quotidiana", ja que totes les situacions retratades venen condicionades per la situació de guerra.

Brabo també explica que ha captat "el millor i el pitjor de l'ésser humà". Des d'herois i heroïnes anònims que travessen carrers entre franctiradors per aconseguir pa, fins a gent amb odi sense mesura, "en un món on la violència és el seu bagatge, el seu hàbitat, el seu terreny i el seu fertilitzant".

Manu Brabo va guanyar el Premi Pulitzer 2013 per la seva cobertura de la guerra civil a Síria, però com que segueix qualsevol indici de conflicte social, impacte de desastre natural, canvi polític o revolució, també ha viatjat a Hondures, El Salvador, Haití, Bolívia, Kosovo, Líbia, Egipte, Síria i Ucraïna, entre altres països.

Notícies relacionades

Durant els últims anys, Brabo ha estat treballant per a diverses ONG i agències de notícies internacionals, com Associated Press, i ha publicat les seves fotografies als diaris i revistes més importants de tot el món. És membre de ple dret de la cooperativa de fotoperiodistes MeMo i cofundador de la publicació MeMo magazine.

Més notícies a l'Hospitalet