El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

A l'estiu

L'Hospital de Bellvitge destina més quiròfans a oncologia

El cap de servei d'oncologia ha demanat més recursos per afrontar "un augment" d'intervencions oncològiques

1
Es llegeix en minuts

L'Hospital Universitari de Bellvitge destina aquest estiu més quiròfans dels previstos a oncologia. Així ho ha decidit la direcció del centre arran d'una carta del cap de servei d'oncologia, que va demanar més recursos per afrontar "un augment" de tractaments quirúrgics de pacients amb càncer entre el 15 de juliol i el 15 de setembre.

Carlos Bartolomé, director mèdic de l'hospital, ha explicat que els quiròfans que ara es destinaran a oncologia estaven previstos per a intervencions menys urgents. En una entrevista al 324, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ja ha dit que és ''racional i normal'' que siguin els metges els que proposin augmentar recursos si cal.

Bartolomé ha assegurat que la petició per part del cap de servei d'oncologia es va produir al juliol, amb una carta firmada també per diversos caps de secció de la mateixa àrea. "És una previsió que només sap el professional", va remarcar el director mèdic de l'Hospital de Bellvitge, que ha explicat que, davant l'augment de la demanda prevista, "s'han reconvertit alguns quiròfans".

Al mateix temps, Carlos Bartolomé subratlla l'impacte que suposa destinar més quiròfans a oncologia. Assegura que en alguns casos es poden programar dues operacions en un mateix dia, de manera que un sol quiròfan pot significar "entre 30 i 40 procediments més al mes".

Notícies relacionades

El canvi a nivell quirúrgic també ha comportat que puntualment s'utilitzin més llits dels previstos ja que l'estada després d'una operació oncològica és de més llarga durada.

Més notícies de l’Hospitalet