Economia circular

Granollers fomenta l’economia verda i circular a través de la moda

  • Etalentum obre noves oficines a Granollers i Mollet

  • La reconeguda Ada Parellada serà pregonera a les Fires i Festes de l’Ascensió de Granollers

Granollers fomenta l’economia verda i circular a través de la moda

Ayuntamiento de Granollers

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Granollers (Vallès Oriental) aposta per la promoció dels valors de sostenibilitat, a través de la moda. La Fira d’Economia Verda i Circular (EVC) tornarà a ser l’espai de referència de les Fires i Festes de l’Ascensió, que recull el testimoni de l’any passat per continuar difonent i promocionant els valors del desenvolupament sostenible.

Aquesta fira EVC, la primera especialitzada sobre economia circular a Catalunya, presenta la Mostra de Moda Circular, un espai per conscienciar de l’impacte de la moda en el medi ambient, amb conferències, tallers i exposicions.

A causa de la petjada ambiental de la indústria tèxtil, responsable del 8% de les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle, l’EVC incorpora aquest espai per sensibilitzar la ciutadania sobre un dels sectors més contaminants del planeta. Entre d’altres, la granollerina Anna Sáez de Tejada, reconeguda professora de l’IESE i experta en economia circular, hi serà present per impartir una conferència sota el títol: «¿D’on ve, i on va, la roba que portem?».

L’Agència de Residus de Catalunya també hi participarà amb diferents tallers i una exposició presentada recentment a la passarel·la 080 Fashion Week. I també es donarà visibilitat a les diferents iniciatives d’entitats i empreses que aposten per un consum tèxtil més sostenible, com Càritas, que disposarà d’un espai per a la comercialització de roba reutilitzada, dins del seu projecte «Moda re».

Juntament amb aquesta mostra de Moda Circular, l’EVC replicarà els espais temàtics de la primera edició, relacionats amb un model econòmic responsable i de vida sostenible: el pavelló d’Economia Verda i Circular, relacionat amb les energies renovables, la gestió de residus i el tractament de l’aigua; l’espai Menjar Bé, dedicat al sector agrari i agroalimentari amb el focus posat en la producció ecològica i de proximitat; i el de Mobilitat Sostenible, amb solucions i novetats eficients en el sector.

Notícies relacionades

La fira EVC, situada al Parc Firal, estarà oberta del 19 al 21 de maig, de 10 a 20 h. Hi haurà un servei de bus llançadora gratuït, des de la plaça de la Constitució fins a la rotonda de Camp de les Moreres - passeig Fluvial, amb parada a Instituts, plaça de les Hortes, Primer de Maig i Piscines cada 10 minuts, de 9 a 23 h, per donar cobertura també a tota l’oferta del recinte firal, amb espai gastronòmic, programació musical i la fira d’atraccions.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers