Specials Olympics

Granollers escalfa motors: recorda l’edició dels Specials Olympics de 1994

La ciutat vallesana acull els Jocs Special Olympics, en els quals participaran 1.500 esportistes internacionals del 30 de març al 2 d’abril del 2023

Granollers escalfa motors: recorda l’edició dels Specials Olympics de 1994

Special Olympics Jocs

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 30 de març al 2 d’abril Granollers acull els Jocs Special Olympics, en els quals participaran 1.500 esportistes internacionals amb discapacitat intel·lectual i 600 persones que faran de voluntàries.

Cal recordar que, fa 29 anys, Granollers ja va ser seu d’aquests jocs entre els dies 3 i 7 d’octubre de 1994.

Amb aquest objectiu, l’Arxiu Municipal posa a disposició unes 60 fotografies d’aquell esdeveniment preses per Pere Cornellas i Josep Lluís Sólvez. Són imatges de l’arribada de la torxa, de la cerimònia inaugural al Palau d’Esports, de la pràctica de les diferents modalitats esportives, de la retolació dels jocs i de l’equip de voluntaris.

Les imatges es complementen amb cinc impresos que proporcionen informació detallada sobre el desenvolupament dels Jocs. La torxa olímpica va recórrer diferents municipis de la comarca abans d’arribar a Granollers, on va aterrar en helicòpter al parc de Torras Villà per passejar-se per bona part de la ciutat fins arribar al Palau d’Esports per encendre el peveter, i va celebrar la cerimònia inaugural, dirigida per Gloria Rognoni i amb locució de Constantino Romero. Rudy Ventura, els castellers de Granollers, Tricicle, les colles de Blancs i Blaus i Los Manolos van ser alguns dels artistes i grups convidats en un acte que també va comptar amb Carlota, la tortuga mascota dels Jocs.

Als Special Olympics Granollers de 1994 es van disputar 11 modalitats esportives (atletisme, bàsquet, futbol-sala, gimnàstica artística, natació, petanca, tennis-taula...) en diferents equipaments esportius (Palau d’Esports, pistes d’atletisme, els pavellons del Parquet, del Tub, del Congost i de les Franqueses, el gimnàs de l’EMT...).

Notícies relacionades

Aquells Jocs van ser organitzats per ACELL (llavors Associació Catalana d’Esports i Oci per a disminuïts psíquics; ara, Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual), Special Olympics Catalunya i l’Ajuntament de Granollers per promoure la pràctica de l’esport entre les persones amb discapacitat psíquica, un objectiu que actualment va més enllà i busca la igualtat i la inclusió en l’àmbit esportiu.

Llegeix totes les notícies de Granollers a EL PERIÓDICO Granollers