Colau comunica el seu interès a l’Acadèmia

Barcelona s’ofereix per acollir la gala dels premis Goya el 2024

L’alcaldessa assegura que la capital catalana està «totalment disponible» per acollir l’esdeveniment

Les últimes edicions de la gala es van celebrar a València i a Màlaga

Barcelona s’ofereix per acollir la gala dels premis Goya el 2024

Colau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en el ple municipal d’aquest divendres que l’ajuntament ha comunicat a l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya el seu «interès» per acollir la gala dels Goya el 2024 o la següent edició.

L’alcaldessa ha acceptat el prec sobre aquesta qüestió que ha presentat el grup municipal de Cs i ha assegurat que Barcelona està «totalment disponible» per fer-ho, en un moment en què ha destacat que el cine barceloní, català i espanyol estan vivint una segona joventut.

Notícies relacionades

«Hi ha una nova generació molt potent i aquí tenim un munt de talent vinculat al món del cine. A més, ara tenim noves directores que estan despuntant en tots els festivals arreu del món. Per tant, creiem també que seria pertinent reconèixer aquest talent específicament barceloní i que aquests premis es poguessin celebrar a la nostra ciutat», ha afegit.

Tot i que la majoria de gales dels Goya s’han celebrat a Madrid, l’última edició (2022) d’aquests premis es va celebrar al Palau de les Arts Reina Sofia de València. La penúltima, la del 2021, va ser al Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga.