Acusacions

Un jurat absol Kevin Spacey de l’acusació d’abusos sexuals per part de l’actor Anthony Rapp

El jurat ha conclòs que Rapp no va mostrar «evidència» que el guanyador de dos Oscars havia tocat «les seves parts sexuals o íntimes»

Kevin Spacey

Kevin Spacey

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurat de Nova York, Manhattan, ha desestimat aquest dijous la demanda civil de l’actor Anthony Rapp contra el protagonista de ‘House of Cards’, Kevin Spacey, que l’acusava d’una agressió sexual ocorreguda fa 36 anys i li reclamava 40 milions de dòlars per «angoixa emocional».

El veredicte s’ha produït després d’un judici de tres setmanes en el tribunal federal de Manhattan i es va produir unes dues hores després que els membres del jurat comencessin a deliberar. Spacey en tot moment negava l’acusació a l’estrada i assegurava que mai havia estat a soles amb Rapp.

Així doncs, el jurat ha conclòs en un temps rècord que Rapp no va mostrar «evidència» que el guanyador de dos Oscars havia tocat «les seves parts sexuals o íntimes», segons el document presentat pel jutge Lewis Kaplan, que va donar per tancat el cas.

Però Spacey ja es va declarar no culpable davant la justícia britànica en una audiència preparatòria realitzada aquest juliol. L’estrella de 62 anys, la carrera del qual es va desplomar després de quatre acusacions d’agressió sexual a tres homes als Estats Units, i retirades des d’aleshores, es va presentar davant un tribunal de Londres per respondre sobre aquests presumptes fets ocorreguts entre el 2005 i el 2013.

#MeeToo

Notícies relacionades

Guardonat amb dos Oscars per ‘Sospitosos habituals’ (1995) i ‘American Beauty’ (1999), Spacey va ser també el protagonista de l’exitosa sèrie de Netflix ‘House of Cards’.

L’onada d’acusacions que va destrossar la seva exitosa carrera va succeir paral·lela amb el moviment #MeToo, que va néixer el 2017 a partir del cas del totpoderós productor de cine nord-americà Harvey Weinstein.

Temes:

MeToo