A partir de les 9

Kevin Spacey compareix avui davant d’un tribunal a Londres acusat de quatre delictes d’abús sexual

L’actor, de 62 anys, també està imputat per «incitar una persona a participar en una activitat sexual amb penetració sense el seu consentiment»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor nord-americà Kevin Spacey, de 62 anys, ha de comparèixer aquest dijous al matí davant un tribunal londinenc per afrontar quatre càrrecs d’agressió sexual presumptament comesos contra quatre homes entre el 2005 i el 2013 al Regne Unit, tal com va avançar dilluns Scotland Yard. Quan es van anunciar aquests càrrecs, Spacey va proclamar el 31 de maig en un comunicat la seva innocència. La cita és al tribunal de Westminster a les 10.00 hora local (una hora menys a l’Espanya peninsular).

El guanyador de l’Oscar per ‘American Beauty i protagonista de la famosa sèrie ‘House of Cards’ està acusat de cinc delictes a la Gran Bretanya: quatre càrrecs d’agressió sexual al tocar i un càrrec més greu de fer que una persona participés en una activitat sexual amb penetració sense consentiment. Els fiscals diuen que Spacey va obligar un home a tenir sexe oral.

Totes les acusacions deriven d’una llarga investigació desenvolupada per la Policia Metropolitana. Els suposats abusos van passar entre el 2005 i el 2013. Dos d’aquests a Londres i un a la localitat de Gloucestershire. Un dels homes té ara 40 anys i els altres dos, 30.

Va negar les acusacions

El mes passat, en la seva primera compareixença davant el tribunal, l’advocat de l’actor va dir que aquest negava «categòricament» totes les acusacions. Llavors el jutge el va deixar en llibertat per tornar als EUA, però avui l’actor ha de tornar davant el lletrat.

El jutge Tan Ikram va disposar en aquella audiència inicial que el deixava en llibertat perquè l’actor havia col·laborat amb les autoritats i no hi havia «risc de fuga».

De fet, Spacey es va entregar voluntàriament a la Policia britànica després de ser acusat formalment el 13 de juny. En aquella vista va arribar en un Mercedes platejat i va entrar pel seu propi peu al jutjat londinenc, on l’esperaven desenes de periodistes tant a la sala com amuntegats fora de l’edifici.

Fins a cadena perpètua

Notícies relacionades

Si ara se’l declara culpable d’agressió sexual, podria enfrontar-se a una sentència de presó de sis mesos o una multa il·limitada, mentre que l’altre delicte comporta una pena màxima de cadena perpètua.

Spacey, una vegada una de les estrelles més grans de Hollywood, ha desaparegut de la gran pantalla des de des que va ser acusat de conducta sexual inapropiada fa cinc anys. Llavors, el van fer fora de la sèrie ‘House of Cards’ i el van eliminar de les escenes de la pel·lícula ‘Tots els diners del món’ on sortia.