Rebaixa d’un any

Joe Exotic torna a ser sentenciat a 21 anys de presó

L’excuidador del zoològic va ser condemnat en un cas d’assassinat a sou que involucra l’activista del benestar animal Carole Baskin, que també va aparèixer en les docusèries de Netflix

Joe Exotic torna a ser sentenciat a 21 anys de presó

EPC

1
Es llegeix en minuts

Un jutge federal ha tornat a sentenciar aquest divendres Joe Exotic, l’estrella de ‘Tiger King’ a 21 anys de presó, reduint així la seva condemna en nomes un any.

Malgrat els múltiples intents de demanar l’indult pel seu tractament contra el càncer, com la petició a Donald Trump o la carta a Kim Kardashian per poder convèncer l’expresident, Joe Exotic sempre ha obtingut la mateixa resposta: negació o ignorància.

«No em facin morir a la presó»

En el judici, Joe Exotic ha demanat amb súpliques que volia ser indultat: «Sisplau, no em facin morir a la presó esperant l’oportunitat de ser lliure».

Però Baskin, que també ha anat al judici, ha afirmat que temia que la pogués amenaçar: «Continua tenint intensos sentiments de mala voluntat cap a mi», segons ha avançat el mitjà nord-americà ‘The Hollywood Reporter’.

Un tribunal federal va ser el que va dictaminar l’any passat que la pena de presó de Joe Exotic s’hauria d’escurçar.

La condemna

El Tiger King està complint una sentència de 22 anys –ara reduïda a 21– a la presó federal de Fort Worth després de ser declarat culpable d’un complot d’assassinat fallit que tenia la intenció d’acabar amb la vida de Carole Baskin, una altra de les estrelles del documental de Netflix.

Joe Exotic va contactar amb dos homes diferents per matar Baskin, i un panel de tres jutges de la Cort d’Apel·lacions del Desè Circuit dels EUA va acordar que el tribunal ho hauria d’haver tractat com una sola condemna en el moment de dictar sentència perquè involucraven la mateixa víctima.

Els fiscals van explicar que l’acusat va oferir 10.000 dòlars (8.969 euros) a un agent encobert de l’FBI per matar Baskin durant una reunió el desembre del 2017.

Notícies relacionades

Segons informa ‘The Hollywood Reporter’, en la gravació Joe Exotic li va dir al sicari: «Segueix-la fins al pàrquing d’un centre comercial, mata-la i marxa». Però els advocats han rebatut que el seu client no parlava seriosament.

El pres també va ser condemnat per matar cinc tigres, vendre cadells de tigre i falsificar registres de vida silvestre.

Temes:

Indults