SEGONS LA REVISTA ‘BILLBOARD’

Taylor Swift, l’artista que més diners va generar el 2020

  • La cantant amb 20,2 milions d’euros, lidera la primera posició de la llista gràcies a la seva gran presència a les plataformes de ‘streaming’, on va generar nou milions d’euros i a les vendes en format físic dels dos discos que va publicar l’any passat, ‘Folklore’ i ‘Evermore’

  • Post Malone es posiciona en segon lloc amb 19,7 milions d’euros, mentre que Céline Dion destaca en el tercer lloc amb 14,85 milions d’euros

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-110318328.jpg

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-110318328.jpg

2
Es llegeix en minuts

Als seus 31 anys, Taylor Swift és l’artista que més diners va generar als Estats Units durant el 2020, segons assenyala ‘Billboard’, que situa l’última guanyadora del Grammy al millor disc de l’any per davant de Post Malone, Céline Dion, The Eagles i Billie Eilish.

En total, aquest grup de músics va generar 387 milions de dòlars (uns 329 milions d’euros), molt per sota dels 823, en euros que es van emportar el 2019. La pandèmia ha provocat que els concerts suposin únicament el 20% dels guanys dels 40 artistes que més diners van ingressar durant el 2020, quan altres anys representaven el 75%.

Aquesta revista, que des del1956 publica les llistes de cançons i discos més venuts als EUA, ha combinat en la seva llista els ingressos derivats de les reproduccions en ’streaming’, les vendes físiques, la taquilla dels concerts i les obtingudes pels drets d’autor. Swift, amb 20,2 milions d’euros, lidera la primera posició gràcies a la seva gran presència a les plataformes de ‘streaming’, on va generar ni més ni menys que nou milions d’euros i a les vendes en format físic dels dos discos que va publicar l’any passat, ‘Folklore’ i ‘Evermore’, que van sumar 8,5 en euros. Pràcticament cap altre cantant gaudeix en l’actualitat d’aquest nivell de vendes físiques. A més, Swift va guanyar 2,7 milions d’euros en ingressos dels drets d’autor.

Ja el 2019, l’estrella de Pennsilvània es va coronar com la reina dels guanys, gràcies al fet que va obtenir 185 milions de dòlars, gairebé 167 milions d’euros; llavors va ser degut, principalment, a la seva gira. Segons la revista ‘Forbes’, l’artista acumula una fortuna que supera els 310 milions d’euros.Post Malone es posiciona en segon lloc amb 19,7 milions d’euros: En ‘streaming’ va superar 600.000 euros per la venda de discos en format físic i la major part dels seus ingressos va derivar de la gira que va poder realitzar en els primers mesos de l’any i que va engrossir els seus comptes amb 10,5 milions d’euros, més dos 1,7 més de procedents dels drets d’autor.

Els concerts també van ser fonamentals per a Céline Dion, que destaca en el tercer lloc amb 14,85 milions d’euros, dels quals (14,4) corresponen amb la vintena concerts que va fer abans que el coronavirus cancel·lés els espectacles en directe. A més, la seva gira es manté com la que més ha recaptat el 2020.

Notícies relacionades

Una cosa similar ha ocorregut amb The Eagles, en quarta posició amb 13,8 milions d’euros, dels quals 9,3 corresponen a venda d’entrades. Per la seva banda, Billie Eilish es col·loca en el cinquè lloc, amb 12,5 milions d’euros, gràcies a les reproduccions per internet (5 milions d’euros) i els drets d’autor (4,8 en euros). Drake, Queen, The Beatles, YoungBoy Never Broke Again i Lil Baby van completar els 10 primers llocs.

Bad Bunny, en el lloc 21, és l’artista llatí que més diners va generar als Estats Units durant el 2020: 7,1 milions d’euros, dels quals 5,7, corresponen a les reproduccions per internet.

Temes:

Taylor Swift