TU I JO SOM TRES

La crítica de Monegal: Volen que Joan Carles I surti a ‘Mask Singer’

barcelona/Sin título-1.jpg

barcelona/Sin título-1.jpg

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una enorme excitació va inundar de sobte el plató de ‘Mask Singer’ (A-3 TV) quan de sota la màscara Dragona va aparèixer María Zurita Borbón, neboda de Joan Carles I, el rei emèrit, cessant o dimitit. ¡Ahh! «¡La família reial! ¡És clar que sí! ¡La cosina germana del rei Felip VI!», ressaltava amb entusiasme el presentador Arturo Valls, aconseguint un clima d’entusiasme molt sorprenent i una mica estrafolari, a base de lligar música, màscares i monarquia.

I en això estaven, tots la mar d’alegres, monàrquics i descosits, quan una de les ànimes d’aquest programa, un dels Javis, concretament Ambrossi, va entrar en un èxtasi molt bonic i va exclamar: «A la Zarzuela tenen por de la temporada 3 de ‘Mask Singer’ perquè saben que el següent pot ser qualsevol d’ells» i aixecant encara més la veu va expressar un desig en forma de pregunta. Va dir: «¿El rei Joan Carles és sota la màscara de l’Eriçó? ¡Aquí tot pot ser, tot és possible!».

I es van sentir aplaudiments i brams d’entusiasme, davant la règia possibilitat que apuntava Ambrossi. Home, aquest programa és un sifó, una escuma, un ball de disfresses inofensiu i de vegades cursi, destinat al que anomenen entreteniment, aquesta mania que té la tele d’entretenir-nos tant sí com no, tot i que no vulguem ser entretinguts. Però cal reconèixer que aquest desig dels Javis, de cridar Joan Carles I perquè aparegui a ‘Mask Singer’, és una idea suggestiva. Si ho aconsegueixen serà una patacada política de primera categoria.

Notícies relacionades

Ara mateix, en aquesta edició, queden en el programa diverses màscares per descobrir. Concretament el Cocodril, l’Ou, l’Eriçó, el Plàtan i el Monstruet. No veig l’emèrit, francament, emergint de sota de cap. Ni tan sols del Cocodril. Però ja que el que anhelen i volen és que aparegui la temporada vinent, potser els serveis de vestuari, attrezzo i guardaroba ja estan preparant la màscara elefant, que aquest sí que podria ser, per al regi personatge, un amagatall oportú.

Hi ha una altra màscara que va sortint intermitentment en el programa anomenada la Dama Centella. És molt vistosa i eixerida. Diu que ve d’un altre planeta però jo li veig uns bonics trets teutònics. Porta al front, incrustat, a tall de detall de bon gust, un robí. ¡Ah! És possible que aquesta màscara la tinguin reservada per a l’exquisida Corinna.