«Respon al tractament»

El duc d’Edimburg, traslladat a un altre hospital aquesta vegada per una malaltia cardíaca

  • Feia dues setmanes que el marit de la reina Isabel II estava ingressat al King Edward VII per una infecció

El duc d’Edimburg, traslladat a un altre hospital aquesta vegada per una malaltia cardíaca
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El duc d’Edimburg, marit de la reina Isabel II, «respon al tractament», però ha sigut traslladat a un altre hospital de Londres, on es mantindrà ingressat almenys fins a finals de setmana.

Segons un comunicat difós aquest dilluns pel Palau de Buckingham, residència de la família reial, el príncep Felip «continua estant còmode i respon al tractament», tot i que ha deixat aquest matí en una ambulància l’Hospital King Edward VII [on va ingressar fa 14 dies], a l’oest de la capital, per ser traslladat al cèntric St Bartholomew’s.

Allà, «els metges continuaran tractant-lo d’una infecció, i serà sotmès a proves i observació per un problema cardíac preexistent», segons la nota. 

100 anys al juny

Felip d’Edimburg, que fsrà cent anys al juny, va ser admès a l’Hospital King Edward VIII fa gairebé dues setmanes com a mesura de precaució després de trobar-se malament al castell de Windsor, als afores de Londres, on complia el confinament establert a Anglaterra per contenir la Covid-19.

Entorn de les 11.30 GMT de dilluns al matí, un pacient, aparentment el príncep Felip, tot i que no se’l va poder veure perquè el personal de l’Hospital King Edward VII l’havia envoltat amb paraigües oberts, era introduït en una ambulància a través d’una porta posterior del centre.

Visita de Carles

El dia 20, el príncep Carles, hereu de la corona britànica, havia visitat el seu pare al King Edward VIII, l’hospital privat utilitzat per la família reial.

Després d’aquesta visita, el príncep de Gal·les va tornar immediatament a la seva residència campestre de Highgrove, a l’oest d’Anglaterra.

Afligit de diverses malalties

Els últims anys, el marit d’Isabel II ha sigut tractat de diverses malalties i fa 10 anys també va ser atès per una malaltia cardíaca.

El desembre del 2019, el duc ja va passar quatre nits ingressat a l’Hospital King Edward VII per rebre tractament per a una malaltia la naturalesa de la qual no va transcendir. Felip d’Edimburg ha requerit atenció mèdica en nombroses ocasions els últims anys, inclosa una operació coronària d’emergència el 2011 per desbloquejar-li una artèria.

Una infecció de bufeta el juny del 2012 li va impedir participar en les celebracions del jubileu de diamants d’Isabel II, el 60è aniversari de la seva ascensió al tron, i el juny del 2013 es va sotmetre a una operació «exploratòria» a l’abdomen. El maig del 2017, amb 95 anys, va anunciar que a partir de llavors deixaria d’acompanyar la seva dona a actes oficials i es va retirar de la vida pública.

Notícies relacionades

L’Hospital Bartholomew, on ha sigut traslladat ara, és al centre de Londres i forma part del Servei Nacional de Salut (NHS).