Anècdota viral

Un advocat apareix amb un filtre de gat en un judici virtual a Texas

El lletrat no es va adonar que tenia mal configurats els ajustos de Zoom i va necessitar l’ajuda del jutge

Un advocat apareix amb un filtre de gat en un judici virtual a Texas
2
Es llegeix en minuts

En aquests temps de pandèmia, que s’han fet tan habituals les videoconferències i les reunions virtuals, convindria vigilar amb la configuració d’apps com ara Zoom per evitar sorpreses o accidents com el que ha tingut l’advocat Rod Ponton, que en un judici virtual a Texas (EUA) va aparèixer com si fos un gat.

El succés va tenir lloc aquest dimarts durant una audiència virtual en un tribunal de Texas presidida pel jutge Roy Ferguson. A la pantalla, l’advocat apareixia a ulls de la resta de participants com un gat blanc de mirada trista. «Soc aquí, viu, no soc un gat», va dir Ponton per aclarir la situació. El jutge el va avisar llavors que tenia activat un filtre i li va suggerir que modifiqués la configuració de la plataforma de Zoom, cosa que Ponton va fer.

Ponton va explicar després que estava utilitzant l’ordinador de la seva secretària, fet que podria explicar, com ell mateix sospita, la configuració del filtre de gat, ja que ella o la seva filla podrien haver-lo utilitzat l’última vegada que van fer un xat via Zoom.

En declaracions a la CNN, el jutge Ferguson deia que se sentia orgullós de la manera com tots van manejar el divertit contratemps, ja que ningú es va burlar de l’advocat i va quedar clara «la professionalitat i la dignitat dels advocats».

El divertit succés es va viralitzar després que el jutge Ferguson decidís publicar el vídeo del Zoom en el seu compte de Twitter. Al costat del vídeo, va adjuntar un missatge recomanant a tots els usuaris de Zoom que comprovessin en les opcions de la plataforma que els filtres estiguessin desactivats abans d’entrar en una reunió virtual. «Si un nen ha utilitzat el teu ordinador, abans d’entrar en una reunió virtual, comprova que no hi ha filtres posats», assenyalava al seu tuit.

Per la seva banda, Ponton ha explicat que al principi es va molestar una mica per l’incident, però després, al veure que la història era ja viral, va intentar prendre-s’ho a broma: «Vaig mirar de riure juntament amb la resta del país. Crec que tots necessitem una mica d’humor després de la mala sort que hem tingut en els últims mesos».

Notícies relacionades

Els judicis virtuals han augmentat als EUA arran de la pandèmia. Segons apunta el mateix Ferguson, només en l’estat de Texas els jutges han realitzat més d’un milió d’audiències virtuals.

Aquesta distracció en una transmissió en línia no és la primera vegada que passa durant aquesta pandèmia. A Facebook, un periodista de la cadena WLOS de Carolina del Nord va aparèixer amb diversos filtres. Altres famosos també han caigut en algun error a Zoom, com Tiffany Haddish, que no va pensar que l’estaven veient quan va anar al lavabo durant una videotrucada.